23 maart 2019

Geerts blogt met partner van Big Green Heat Event – Alex Verhoeven resto Test by Hert & Smaakmakers

Wie zomer zegt, zegt barbecue. Lekker genieten van het zonnetje terwijl je een heerlijke maaltijd  op tafel tovert. Barbecueën is niet alleen lekker maar ook heel gezellig! Smaakmakers Tony & Jelle Ver Berne mogen dan ook niet ontbreken tijdens het Big Green Heat Event.
Maar wie zijn ze nu precies? Vader en zoon zijn beide gepassioneerd door alles wat met BBQ te maken heeft. Jelle nam in 2014 de zaak over van Tony en vanaf toen leggen ze de nadruk op hun cateringactiviteiten. Maar ze zijn ook al meer dan tien jaar te bewonderen op barbecuewedstrijden in binnen-en buitenland. Zowel van culinair als low & slow cooking weten ze alles.

Wist je trouwens al dat Jelle & Tony momenteel ook de huidig Europese kampioen BBQ zijn? Dit hebben ze voor elkaar gekregen dankzij hun knalprestatie op het EK BBQ te Zweden in 2018. Ben jij benieuwd om deze twee mannen, die gebeten zijn door alles rond vuur en BBQ, te ontmoeten? Zij tonen jou graag de kneepjes van het vak tijdens een smakelijke demonstratie!

Je zal er vingers en duimen kunnen aflikken, want op het menu staat:

• spare ribs low & slow op sharingplank met dipsaus

• mini broodje pulled pork met witte koolsalade
• moink balls (gehaktballetje met gerookt spek & BBQ glaze) geserveerd in lollyblok
• mini burger Don Corleoné (kalfsburgertje met pijnboompitten, zongedroogde tomaat &
Parmezaanse kaas) met rucola en een licht gerookte mayonaise
• chicken wings op sharingplank met dipsaus

Ook topchef Alex Verhoeven is van de partij.

Deze chef stond als 13-jarige al achter de potten in een restaurant in Zeeland. Later deed hij ervaring op in de Pastorie (Lichtaart) en het Hof van Cleve (Kruishoutem).
Met het restaurant Fleur de Sel behaalde Alex een score van 15/20 in Gaultmilau en behoorde tot de selectie van Jong Keukengeweld en is lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe.
In augustus 2019 opent Alex een gloednieuw restaurant op de bovenste verdieping van Turnova. Voorlopig kan je nu al terecht op de begane vloer van Turnova waar hij een pop-up restaurant heeft geopend.
Dus daar kan je eens voorproeven, alsook op onze Geerts Workshop!

Hij verwent jou tijdens zijn demonstratie met de volgende heerlijke gerechtjes:
• Een lekker hapje
• Zeeuwse platte oester 5×0 op de bbq
• Voorgerechtje van Noordzeekrab en coquilles
• Hoofdgerecht van Anjou duif met champignons
• Dessert op de BBQ Moeilleux chocolade