4 april 2019

Opleidingen voor buiten koken in het Kempische Olen

Geerts komt naar buiten met outdoor lounge, het startschot is gegeven tijdens het Big Green Heat Event. Het event vindt 2 keer per jaar plaats, in maart en september.

Bij Geerts draait het allemaal om warm wonen binnen én buiten. Zo hebben we de toonzaal vergroot met een kleine 100m2 voor het steeds belangrijker wordende “outdoor living”. De consument oriënteert zich steeds meer naar de tuin. Het verlengen van de tijd buiten met warmte en smaak is dan ook logische stap voor ons. Warmte creëren buiten kan steeds beter en ook het buiten koken kan steeds comfortabeler.
Zo heeft de stad Olen het licht op groen gezet voor deze toonzaal waar ook een opleidingscentrum voor buiten koken met workshops kunnen gegeven worden om alles duidelijk te demonstreren. Van beginners tot frequente hobby koks.

De workshops richten zich tot personen dat onlangs een toestel bij ons aangeschaft heeft en ideaal voor iemand dat overweegt om een toestel aan te schaffen.

Volgende workshops bieden wij aan:

Startersworkshop Big Green Egg:

Aanmaken, onderhoud, basistechnieken bakken, grillen, roken, showcooking. Een ervaren chef kok met het keurmerk van Big green egg leert u de volledige basis technieken aan. Ondertussen kunnen we genieten van de smakelijke seizoensgebonden aroma’s.

Kostprijs 75€/persoon eten en drinken inbegrepen inclusief geselecteerde wijnen

Masterworkshop Big Green Egg:

De basistechnieken worden geheel bloot gelegd om over te gaan tot gevorderde technieken, de ingrediënten zijn verfijnder om mee aan de slag te gaan zoals asperges, duif, eend, mouilleux,… alles wordt seizoensgebonden uitgeselecteerd. Een ervaren chef kok met het keurmerk van Big green Egg leert u de ultieme kneepjes van de Big green egg.

Kostprijs 125€/persoon eten en drinken inbegrepen inclusief geselecteerde wijnen

Starterworkshop Alfa forni houtoven:

Aanmaken, onderhoud, basistechnieken. Hier gaan we aan de slag met het bakken van eigen brood en pizza. Het bereiden van ovenschotels en overheerlijke patisserie.

Deze houtoven is hiervoor uiterst geschikt. Een ervaren chef kok toont u de volledige werkwijze

Kostprijs 75€/persoon eten en drinken inbegrepen inclusief geselecteerde wijnen

Starterworkshop Boretti en Firemagic:

U kiest liever voor een gas buitenkeuken of een eenvoudigere houtskool barbecue dan mag u deze workshop niet missen.

Aanmaken, onderhoud, basistechnieken. Braden van kip op spies met de infraroodbranders zal hier een voltreffer zijn.

Een ervaren barbecuer zal u de technieken van een echte bbq aanleren zowel op gas als houtskool.

Kostprijs 75€/persoon eten en drinken inbegrepen inclusief geselecteerde wijnen

Starterworkshop plancha’s:

De plancha’s zijn niet meer weg te denken bij het buiten koken. Snel en eenvoudige bereidingen en ondertussen een aangename sfeer creeeren. Dit kan met de tafelplancha’s op gas ofwel een plancha met houtvuur.

Aanmaken, onderhoud, basistechnieken. De basiskneepjes zijn van belang om snel en efficiënt te kunnen werken.

Kostprijs 75€/persoon eten en drinken inbegrepen inclusief geselecteerde wijnen

Algemene uitleg over de workshops; de workshop zal doorgaan met groepjes van maximum 14-16 personen, dus snel inschrijven is aangewezen. Overweegt u een aankoop tijdens de workshop of max. 14 dagen later na de workshop dan krijgt u de helft van het inschrijvingsgeld terug.

Meer info

Blijf op de hoogte van onze agenda en schrijf u in op onze nieuwsbrief. Weldra verschijnen de nieuwe data