30 augustus 2019

Vegetarisch gevulde courgettes: Boretti gas BBQ

Gevulde courgette is een gerecht uit de regio van het voormalige Ottomaanse rijk van de Balkan tot de Levant en Egypte.  Hier passen we een vegetarische variant toe, smaakt eens zo lekker!

Ingrediënten

  • 3 courgettes, in de lengte doorgesneden, zaadjes verwijderd
  • 100 g broodkruim
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 middelgrote eieren, het liefst biologische of scharreleieren
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • een handvol gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie

Accessoires

Bakplaat

Bereiden

Verwarm de bbq voor op 180 °C. Breng een grote pan water aan de kook (de courgettes moeten er ruim in passen).
Meng in een kom het broodkruim en de parmezaan met een van de eieren, de knoflook en de peterselie. Als het mengsel te kruimelig is, doe je er precies genoeg van het tweede ei bij om het te binden. Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de courgettes ongeveer 2 minuten in het kokende water. Neem uit het water, dep droog. Lepel het broodkruim mengsel in de courgettehelften. Besprenkel met de olie. Leg de courgettes op de bakplaat en bak 20 tot 30 minuten in de bbq met gesloten deksel tot ze goudbruin zijn. Neem af en toe eens een kijkje en hou de onderkant van de courgette in het oog dat deze zeker niet verbranden, verlaag indien nodig naar 150°.