Speksteenkachels van Tulikivi

logo-speksteenkachel-tulikivi

 De favoriet blijft nog steeds de massieve speksteenkachel. Speksteen is een zijdezachte natuursteen uit Finland, met een ongeëvenaarde vuurbestendigheid, warmteopnamecapaciteit en warmtegeleidingssnelheid. Speksteenkachels kunnen verwarmd worden met hout, pellets of gas.

 

Het geheim van de Tulikivi speksteen schuilt in een hoog gehalte aan magnesiet, verantwoordelijk voor de hoge en snelle warmteopname en de enorme hittevastheid. Deze natuursteen heeft een rijke geschiedenis, van een magische steen in de prehistorie tot de meest voortreffelijke kachelsteen vandaag.

Geerts is officiëel verdeler van Tulikivi speksteenkachels

 • Tevreden over speksteenkachel

  Heel graag wil ik mijn grote tevredenheid uiten over de aankoop van onze speksteenkachel.
  Alles, van voorafgaand bezoek ter voorbereiding en planning tot plaatsing verliep vlekkeloos..
  Mijn grote dank en bewondering gaat ook uit naar de twee vakmannen, technici die met grote kundigheid en toewijding de kachel hebben gemonteerd.

  Jan Wuyts - Kapellen
 • Speksteenkachel

  Bedankt voor het vertrouwen en het mooie geleverde werk.
  We zijn nu al blij met het uitzicht en wachten vol ongeduld tot de kachel goed gedroogd is en we er vuur kunnen in zien. 🙂

  Gunter en Eve

  Fam. Liberloo
 • Zeer tevreden met speksteenkachel

  We zijn tot nu toe zeer tevreden over onze speksteenkachel. Het past ook zeer mooi in ons huis! Ook een dikke pluim aan jullie werknemers! We ondervonden echt vakwerk en een zeer goede service!

  Inge Deckx - Kasterlee
 • Tulikivi speksteenkachel

  Al 7 jaar heel tevreden met onze speksteenkachel én met de nog steeds goede service achteraf 🙂

  Sandra

Een behaaglijk binnenhuisklimaat zonder droge lucht

Het binnenhuisklimaat dat een speksteenkachel doet ontstaan, wordt vooral bepaald door de gezonde stralingswarmte. Dit is niet te vergelijken met convectiewarmte (warme lucht). De luchtvochtigheid blijft stabiel, zodat u geen last krijgt van te droge lucht. Met een speksteenkachel is het eenvoudig de persoonlijke warmtebehoefte te doseren. De infrarode stralingswarmte is een bron van kracht en vitaliteit en ook de huid heeft er zichtbaar deugd van. Deze stralingswarmte kan het ‘tekort aan zon’ in de winter gedeeltelijk compenseren en brengt jong en oud de frisheid van een jeugdige lente. Ze verhoogt bovendien de weerbaarheid tegen infectieziekten, vermindert pijn in spieren en gewrichten en versterkt de lenigheid. Gezellig en gezond, wat wil een mens nog meer!

Zuinig en milieubewust verwarmen

Met een verbrandingsrendement van 85% tot 95% is de speksteenkachel een ware kampioen, die veel minder hout verbruikt dan zelfs de modernste metalen houtkachel. Hout verbranden draagt niet bij tot het broeikaseffect of zwavelzure regen. In een massieve speksteenkachel wordt het hout nagenoeg volledig verbrand, met minder dan 0,1% CO in de rookgassen. Ook geschikt voor lage energiewoningen.

Tulikivi, uitvoerig getest, goedgekeurd en bekroond

Het keurmerk van het IBR in Duitsland is zowat het meest diepgaande keurmerk van houtkachels ter wereld. Naast de testen die de invloed op de gezondheid en het milieu moeten vaststellen, wordt er ook nagegaan of bij productie, verwerking, gebruik en recyclage een zo klein mogelijke belasting van het milieu en van de menselijke gezondheid plaatsvindt. Het keurmerk wordt jaarlijks opnieuw onderzocht en toegekend. De Tulikivi speksteenkachels zijn de enige die het tot nog toe ontvangen heeft.

Meer info over Tulikivi Speksteenkachels: www.tulikivi.com/nl

Straling haard en een echte massieve speksteenkachel, te stoken met pellets of hout. De meest innovatieve haard op de markt zonder elektronica.

In Tulikivi’s nieuwe Karelia-haardcollectie krijgt de schoonheid van de noordelijke speksteen een geheel nieuwe, frisse vorm met behulp van watersnijden. De collectie bestaat uit 12 verschillende haarden waarmee u probleemloos stookt en die allemaal beschikken over het uitstekende warmteopslagvermogen van speksteen. Een deel van de kachels is Scandinavisch strakgelijnd, een deel elegant gedecoreerd. De grote moderne deuren geven ruim zicht op het vuur.

De tegenstroomkanalen zorgen voor een natuurlijk stofvangsysteem waardoor de uitstoot van fijnstof minimaal is. Via de poetsgaten kan het opgevangen stof verwijderd worden.

In de haard kunt u ook barbecueën en eten bereiden, een leuk extraatje voor de foodies onder ons.

Daarom presenteert Tulikivi een nieuwe serie kookaccessoires, waarvan de kern wordt gevormd door spekstenen grillstenen, ovenstenen en ovenschalen. Bij alle haarden van de Karelia-serie wordt een rooster op pootjes meegeleverd, waarop u gemakkelijk eten kunt garen.

De Karelia-collectie bestaat uit 12 verschillende haarden, met 46 varianten:

Raita, Raita S, Koli, Koli S, Salvo, Salvo S, Lampo, Lampo S, Akko, Otra, Laivo S en Kelva S. De haardnamen zijn afkomstig van plaatsnamen in Noord-Karelië, de geboortestreek van Tulikivi in Finland.

De haarden met een S achter de naam zijn smallere modellen, waarin de warmte wordt opgeslagen in de massa rond en boven de haarddeur. Bij de andere modellen wordt de volledige haardmassa benut voor het opslaan van warmte. Een warmteaccumulerende speksteen haard geeft warmte af in de vorm van zachte stralingswarmte, die uw huis wel 24–36 uur warm houdt met slechts een paar houtcharges.

De richting van de stralingswarmte kan desgewenst worden gestuurd door het plaatsen van isolaties tussen het frame en de mantel van de haard. Een schoon brandende Tulikivi-haard is een ecologische keuze voor het verwarmen van uw huis. Hij verlaagt de stookkosten en verbruikt dankzij een uitstekend rendement slechts weinig hout.