Speksteenkachels van Tulikivi

logo-speksteenkachel-tulikivi

Meer dan 200 Tulikivi’s per jaar geplaatst !

 

De favoriet blijft nog steeds de massieve speksteenkachel. Speksteen is een zijdezachte natuursteen uit Finland, met een ongeëvenaarde vuurbestendigheid, warmteopnamecapaciteit en warmtegeleidingssnelheid. Speksteenkachels kunnen verwarmd worden met hout, pellets of gas.

Het geheim van de Tulikivi speksteen schuilt in een hoog gehalte aan magnesiet, verantwoordelijk voor de hoge en snelle warmteopname en de enorme hittevastheid. Deze natuursteen heeft een rijke geschiedenis, van een magische steen in de prehistorie tot de meest voortreffelijke kachelsteen vandaag.

Geerts is officiëel verdeler van Tulikivi speksteenkachels

 • Lof uit Viersel

  Degelijke uitleg gekregen over de speksteenkachel van May en Marina. Plaatsing zoals afgesproken. Mannen altijd stipt op tijd, werken zeer proper en zorgvuldig en altijd vriendelijk en de nodige uitleg. Een grote pluim verdiend !

  Wim & Diane Corthout-Bollansee
 • Tevreden over speksteenkachel

  Heel graag wil ik mijn grote tevredenheid uiten over de aankoop van onze speksteenkachel.
  Alles, van voorafgaand bezoek ter voorbereiding en planning tot plaatsing verliep vlekkeloos..
  Mijn grote dank en bewondering gaat ook uit naar de twee vakmannen, technici die met grote kundigheid en toewijding de kachel hebben gemonteerd.

  Jan Wuyts - Kapellen
 • Zeer tevreden met speksteenkachel

  We zijn tot nu toe zeer tevreden over onze speksteenkachel. Het past ook zeer mooi in ons huis! Ook een dikke pluim aan jullie werknemers! We ondervonden echt vakwerk en een zeer goede service!

  Inge Deckx - Kasterlee
 • Speksteenkachel

  Bedankt voor het vertrouwen en het mooie geleverde werk.
  We zijn nu al blij met het uitzicht en wachten vol ongeduld tot de kachel goed gedroogd is en we er vuur kunnen in zien. 🙂

  Gunter en Eve

  Fam. Liberloo

Een behaaglijk binnenhuisklimaat zonder droge lucht

Het binnenhuisklimaat dat een speksteenkachel doet ontstaan, wordt vooral bepaald door de gezonde stralingswarmte. Dit is niet te vergelijken met convectiewarmte (warme lucht). De luchtvochtigheid blijft stabiel, zodat u geen last krijgt van te droge lucht. Met een speksteenkachel is het eenvoudig de persoonlijke warmtebehoefte te doseren. De infrarode stralingswarmte is een bron van kracht en vitaliteit en ook de huid heeft er zichtbaar deugd van. Deze stralingswarmte kan het ‘tekort aan zon’ in de winter gedeeltelijk compenseren en brengt jong en oud de frisheid van een jeugdige lente. Ze verhoogt bovendien de weerbaarheid tegen infectieziekten, vermindert pijn in spieren en gewrichten en versterkt de lenigheid. Gezellig en gezond, wat wil een mens nog meer!

Zuinig en milieubewust verwarmen

Met een verbrandingsrendement van 85% tot 95% is de speksteenkachel een ware kampioen, die veel minder hout verbruikt dan zelfs de modernste metalen houtkachel. Hout verbranden draagt niet bij tot het broeikaseffect of zwavelzure regen. In een massieve speksteenkachel wordt het hout nagenoeg volledig verbrand, met minder dan 0,1% CO in de rookgassen. Ook geschikt voor lage energiewoningen.

Tulikivi, uitvoerig getest, goedgekeurd en bekroond

Het keurmerk van het IBR in Duitsland is zowat het meest diepgaande keurmerk van houtkachels ter wereld. Naast de testen die de invloed op de gezondheid en het milieu moeten vaststellen, wordt er ook nagegaan of bij productie, verwerking, gebruik en recyclage een zo klein mogelijke belasting van het milieu en van de menselijke gezondheid plaatsvindt. Het keurmerk wordt jaarlijks opnieuw onderzocht en toegekend. De Tulikivi speksteenkachels zijn de enige die het tot nog toe ontvangen heeft.

Meer info over Tulikivi Speksteenkachels: www.tulikivi.com/nl