Karelia-collectie

Straling haard en een echte massieve speksteenkachel, te stoken met pellets of hout. De meest innovatieve haard op de markt zonder elektronica.

In Tulikivi’s nieuwe Karelia-haardcollectie krijgt de schoonheid van de noordelijke speksteen een geheel nieuwe, frisse vorm met behulp van watersnijden. De collectie bestaat uit 12 verschillende haarden waarmee u probleemloos stookt en die allemaal beschikken over het uitstekende warmteopslagvermogen van speksteen. Een deel van de kachels is Scandinavisch strakgelijnd, een deel elegant gedecoreerd. De grote moderne deuren geven ruim zicht op het vuur.

De tegenstroomkanalen zorgen voor een natuurlijk stofvangsysteem waardoor de uitstoot van fijnstof minimaal is. Via de poetsgaten kan het opgevangen stof verwijderd worden.

In de haard kunt u ook barbecueën en eten bereiden, een leuk extraatje voor de foodies onder ons.

Daarom presenteert Tulikivi een nieuwe serie kookaccessoires, waarvan de kern wordt gevormd door spekstenen grillstenen, ovenstenen en ovenschalen. Bij alle haarden van de Karelia-serie wordt een rooster op pootjes meegeleverd, waarop u gemakkelijk eten kunt garen.

De Karelia-collectie bestaat uit 12 verschillende haarden, met 46 varianten:

Raita, Raita S, Koli, Koli S, Salvo, Salvo S, Lampo, Lampo S, Akko, Otra, Laivo S en Kelva S. De haardnamen zijn afkomstig van plaatsnamen in Noord-Karelië, de geboortestreek van Tulikivi in Finland.

De haarden met een S achter de naam zijn smallere modellen, waarin de warmte wordt opgeslagen in de massa rond en boven de haarddeur. Bij de andere modellen wordt de volledige haardmassa benut voor het opslaan van warmte. Een warmteaccumulerende speksteen haard geeft warmte af in de vorm van zachte stralingswarmte, die uw huis wel 24–36 uur warm houdt met slechts een paar houtcharges.

De richting van de stralingswarmte kan desgewenst worden gestuurd door het plaatsen van isolaties tussen het frame en de mantel van de haard. Een schoon brandende Tulikivi-haard is een ecologische keuze voor het verwarmen van uw huis. Hij verlaagt de stookkosten en verbruikt dankzij een uitstekend rendement slechts weinig hout.