9 maart 2019

Volg de bbq workshop en wordt meester in het barbecueën

De Europese BBQ-kampioen ‘Smaakmakers’
en chefkok Alex Verhoeven nemen je mee met diverse gerechtjes in hun smaakvolle wereld.
Maak samen een verrukkelijke menu en geniet van aangepaste wijnen en dranken.
Dankzij hun uitleg ga je als barbecuekoning naar huis.

De topchefs met hun team bereiden volgend menu:

Smaakmakers:

Spare ribs low & slow op sharingplank met dipsaus

Mini broodje pulled pork met witte koolsalade, moink balls (gehaktballetje met gerookt spek & BBQ glaze) geserveerd in lollyblok

Mini burger Don Corleoné (kalfsburgertje met pijnboompitten, zongedroogde tomaat & Parmezaanse kaas) met rucola en een licht gerookte mayonaise

Chicken wings op sharingplank met dipsaus

Over Smaakmakers:

Wie zomer zegt, zegt barbecue. Lekker genieten van het zonnetje terwijl je een heerlijke maaltijd op tafel tovert. Barbecueën is niet alleen lekker maar ook heel gezellig! Smaakmakers Tony & Jelle Ver Berne mogen dan ook niet ontbreken tijdens het Big Green Heat Event.
Maar wie zijn ze nu precies? Vader en zoon zijn beide gepassioneerd door alles wat met BBQ te maken heeft. Jelle nam in 2014 de zaak over van Tony en vanaf toen leggen ze de nadruk op hun cateringactiviteiten. Maar ze zijn ook al meer dan tien jaar te bewonderen op barbecuewedstrijden in binnen-en buitenland. Zowel van culinair als low & slow cooking weten ze alles. En dat is allemaal mogelijk op de kamado’s van Big Green Egg.
Wist je trouwens al dat Jelle & Tony momenteel ook de huidig Europese kampioen BBQ zijn? Dit hebben ze voor elkaar gekregen dankzij hun knalprestatie op het EK BBQ te Zweden in 2018.
Ben jij benieuwd om deze twee mannen, die gebeten zijn door alles rond vuur en BBQ, te ontmoeten? Zij tonen jou graag de kneepjes van het vak tijdens een smakelijke demonstratie!

 

Alex verhoeven:

Hapje

Zeeuwse platte oester 5×0 op de bbq

VG:noordzeekrab /Coquille

HG:Anjou duif / champignon

Dessert op de BBQ Moeilleux chocolade

Over Alex Verhoeven

Deze topchef stond als 13-jarige al achter de potten in een restaurant in Zeeland. Later deed hij ervaring op in de Pastorie (Lichtaart) en het Hof van Cleve (Kruishoutem).
Met het restaurant Fleur de Sel behaalde Alex een score van 15/20 in Gaultmilau en behoorde tot de selectie van Jong Keukengeweld en is lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe.
In augustus 2019 opent Alex een gloednieuw restaurant op de bovenste verdieping van Turnova. Voorlopig kan je nu al terecht op de begane vloer van Turnova waar hij een pop-up restaurant heeft geopend.
Dus daar kan je een voorproeven, alsook op onze Geerts Workshop!