Zonnecollectoren & zonneboilers

Geerts biedt 2 topmerken aan betreft zonnepanelen:

Tisun zonnepanelen
Kloben zonnecollectoren

De zon is de meest ideale energiebron, daar zij gratis en onuitputtelijk is. Het komt er op aan van deze energie optimaal te benutten.

De zon schijnt gratis, het hele jaar door! enorme hoeveelheden schone energie: onuitputtelijk, milieuvriendelijk en gratis. Met een zonneboiler bespaart één huishouden jaarlijks minimaal 1 ton CO2. en dat is een weldaad voor de natuur en voor uw portemonnee, want energie besparen is geld besparen! Met een onderhoudsarm zonnesysteem van Geerts investeert u in absolute zekerheid en in uw onafhankelijkheid van fossiele energiebronnen. Bovendien is er een financiële subsidie van de overheid. een zonneboiler verdien je terug binnen de 10 jaar.

 

zonnepanelen

Hoe werkt een zonneboiler ?

Stel u een tuinslang voor die lang in de zon heeft gelegen. Na enige tijd is het water in de tuinslag warm. en zo werkt simpel gezegd een zonnecollector. Hij haalt de maximale prestatie uit de aanwezige zonnestraling.
De zonnecollector wordt opgewarmd en geeft zijn warmte af aan de transportvloeistof die door een circulatiepomp naar een energieboiler wordt geleid. In die boiler zorgt de warmtewisselaar dat de warmte veilig en efficiënt aan het drinkwater wordt overgedragen, waarna de transportvloeistof terugstroomt naar de collector.
een tweede verwarmingsspiraal in de boiler zorgt voor warmwater in periodes met weinig zonnestraling.
Een goed gedimensioneerde zonneboiler zal u tussen de 60% en 75% van uw sanitair warm water via zonne-energie opleveren. De resterende warmte wordt geleverd via een verwarmingsketel of elektrische bijverwarming.
Zowel in bestaande installaties als in nieuwbouw kan een zonneboiler makkelijk geïntegreerd worden. Een voorbeeld voor een standaardgezin van 4 personen bestaat uit 5 à 6m2 zonnecollectoren gecombineerd met een boiler van 300 liter.