28 januari 2014

De 4 trends voor kachels in 2014

Kachels in 2014: wat zijn de nieuwe trends ? Welke materialen of kleuren zijn in ?
Het enorme brede gamma in kachels maakt het niet makkelijker om te kiezen.
Wij helpen je alvast op weg met deze 4 trends die we zien gebeuren bij kachels in 2014.

1. Wit is de nieuwe trend van kachels

Het bijzondere is de wit keramiek, wit staal of wit email makkelijk schoon te houden door glad oppervlak. Een witte kachel past in elk interieur en geeft een knusse uitstraling, ideaal voor uw prachtig houtvuur

Lotus Maestro

Lotus Maestro: houtkachel gecombineerd met warmteopslag door de wit keramiek, de verbrandingskamer is vervaardigd uit speciaal ontwikkeld isolatie waardoor de warmte geleidelijk verspreidt wordt in de steen waardoor de kachel maximaal 14 uur warmteopslag geeft.

Lotus Living trend

Lotus Living: de combinatie van vorm en wit staal schept nieuwe mogelijkheden in uw interieur, de ronde vormen van de houtkachel en sokkel passen hier perfect bij.

Danskan Danos

Danskan Danos: een traditionele houtkachel opgewaardeerd naar een trendy design door gebruik te maken van wit keramiek. Niet enkel is het design hier van belang maar door de hoogwaardige keramiek behoort deze bij de warmteopslag kachels. Van de hete stalen binnenhaard tot een aangename stralingswarmte.

Tulikivi Aalto 4 witte speksteen kachel

Tulikivi Aalto 4: verwarming mag een decoratief element zijn in uw woning, door de decoratie speksteen, de buitenkant van de speksteen is bekleed met een mengsel van speksteen en ander vuurvast materiaal waardoor de combinatie van de wonderbaarlijke lange warmteafgifte en strakker design mogelijk is.

2. Kachels met een Scandinavische look zijn helemaal in, in het vlaamse interieur

De houtkachels geven een stijlvolle look aan uw interieur door gebruik te maken van extra grote ruiten waardoor uw houtvuur van alle kanten zichtbaar zijn. Uw interieur hoeft niet langer afgestemd te worden naar de plaats van de houtkachel wegens verschillende modellen draaibaar zijn, u draait gewoon het vuur naar uw gewenste richting.

Hase Delhi

Hase Delhi

Danskan Nuro 160

Danskan Nuro 160

Danskan Novo

Danskan Novo

Lotus Sola M

Lotus Sola M

3. Kachel gecombineerd met houtnis

Uit alles wat hierboven geschreven is, wordt het duidelijk dat ook de esthetiek een belangrijke rol spelen bij onze houtkachels. Doordat we zoveel met hout stoken is er ook de mogelijkheid om uw hout mooi te stapelen zo mooi zelf dat u hiervoor een houtkachel wil kopen.

Lotus Living trend

Lotus living cube

Geurts bora Wall

Geurts bora Wall

Dik Geurts Kalle

 Geurts Kalle

Danskan Danos

Danskan Danos

4. Energie trend voor kachels

De kachel het design en vuur signaleren een andere ontwikkeling: duurzaam en milieubewust stoken is een functionele trendsetter. Accumulerende houtkachels met speksteen of keramiek en de combinatie naar  cv-kachels.  Het energieverbruik wordt zo laag mogelijk gehouden en uw huis wordt lekker verwarmt.  Vanaf 1 januari 2014 is hernieuwbare energie verplicht in nieuwbouw en ingrijpende verbouwingen. Het E-peil dient te voldaan aan een E-peil van 60. Dit E-peil halen is niet zo eenvoudig maar met de energie trend van 2014 zijn er voldoende mogelijkheden in hernieuwbare energie om dit te halen.

1- thermische zonnepanelen gecombineerd met zonneboiler en aansluiting op cv-kachel, deze systemen zorgen voor de productie van warm water

trends-energie

Altech eclips aqua

Geurts Lars 1300 CV

Geurts Lars 1300 CV

2. Biomassa systeem, een biomassa kachel moet als hoofdverwarming,
85 % voor uw ruimteverwarming van uw woongedeelten of aan 85 % opwekkingsrendement voldoen

Lobhberger Aqua Insert

Lobhberger Aqua Insert

Meer weten over kachels ?

Heeft u interesse in een kachel ? Dan bent u bij Geerts aan het juiste adres.
Wij hebben een uitgebreid gamma van kachels, op maat van uw budget en smaak.
Start hier met uw zoektocht of spring eens binnen in onze toonzaal.
Kachels: overzicht van onze merken.