Pelletkachels

Pelletkachels verenigen de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste bediencomfort.
Een pellet is een natuurlijke brandstof die uit 100% houtvezels bestaat, hierbij worden houtspanen onder hoge druk samengeperst zonder bindmiddel of lijm.
Houtpellets hebben een energie-inhoud van ongeveer 4,9kWh/kg, wat overeenkomt met een halve liter mazout. Houtpellets zijn gemakkelijk in een kleine ruimte op te slaan, bijvoorbeeld in een berging, schuur of kelder. Ze zijn direct klaar voor gebruik, vanwege het lage vochtgehalte.

saey pelletkachel

Realisaties van pelletkachels zien?

Of download onze brochures

Onze merken van pelletkachels

MCZ

MCZ is één van de grootste Italiaanse fabrikanten van kachels en pelletkachels. De pelletkachels van MCZ onderscheiden zich onder andere op kwaliteit, onberispelijke afwerking en éénvoudig en strak design.

Austroflam

Austroflamm is een Oostenrijkse productent van hout -en pelletkachels met meer dan 30 jaar ervaring. Hun pelletkachels worden gekenmerd door de intuïtieve bediening, grote glaspartijen en de stille werking.

Saey

De pelletkachels van Saey hebben een buitengewoon efficiënte verbranding. Zo haal je de beste prestaties uit de minste hoeveelheid brandstof.

Tulikivi

De Tulikivi hybride haardkachel voor hout en pellets is gemakkelijk in gebruik

Altech

Bij Altech pelletkachels staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Op alle mogelijke manieren proberen ze de verbrandingsefficiëntie van hun haarden te verbeteren, de uitstoot tot een minimum te beperken en de opgewekte warmte zo efficiënt mogelijk te benutten.

De voordelen van pelletkachels zijn oa:

  1. Milieuvriendelijk
  2. Warmte met één druk op de knop
  3. Programmeerbare thermostaat
  4. Met of zonder ventilator en stille werking
  5. Kanaliseerbaar naar verschillende ruimtes
  6. Geen gesleur met brandhout
  7. Geurloos: geen onaangename geuren in huis
  8. Goedkope brandstof en minder verbruik van CV
  9. Pellets hebben een onbeperkte houdbaarheidsdatum

Breng een bezoek aan onze toonzaal

Een groot gebruiksgemak, een hoog rendement én een aantrekkelijke vlam!

Het onderhoud van pelletkachels

Na verbranding van de pellet blijft er slechts 1% as over. Wat betekent dat het onderhoud van een pelletkachel beperkt is. Daarenboven is een pelletkachel milieu-vriendelijk met een C02-neutrale vlam.
U hoeft ook niet aan te sleuren met brandhout, waardoor de woonruimte ook properder blijft.
En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is.

Rendement van houtpellets

Het rendement van een pelletkachel varieert van 75 tot 85% afhankelijk van het model en de stookwijze. Deze verwarmingstoestellen zijn gebruiksvriendelijk en volledig thermostatisch geautomatiseerd met afstandsbediening. Het regelbare vlammenspel achter het luchtgespoelde glasraam biedt extra gezelligheid. Het ‘soft design’ van de vele pelletkachel modellen is naar Italiaanse stijl, met keuze uit vele kleuren staal, ceramiek en speksteen.

Hybride combi pelletkachels

In de combi pelletkachels kan men zowel hout als pellets stoken. De modellen van Austroflamm zijn uitstekende keuzes. De modellen zijn te bezichtigen in onze toonzaal.

Inbouw pelletkachel

De modellen Vivo en Boxtherm zijn ideale inbouw pelletkachels. Het model Vivo is voorzien van een apart vulreservoir om uw zak pellets in één slag te vullen. Dit kan in een nieuwe haardwand voorzien worden. De boxtherm is voor de renovatiemarkt van bestaande schouwen, via de schuif vooraan kunnen de pellets aangevuld worden.

Pelletkachels op CV

Het is mogelijk om pelletkachels aan te sluiten op CV. Zo voorziet u in de warmte behoefte op andere systemen aan de hand van uw pelletkachel, denk maar aan warm water. Bij het gebruik van een pelletkachel CV verbruikt u minder gas. Sommige mensen hebben het gasverbruik terug weten te dringen 40% van het huidige gebruik.

Stroomloze pelletkachels

De nieuwe markt biedt sinds kort ook stroomloze pelletkachels.

Altech pelletkachel

Austroflamm pelletkachel (verwachte levertermijn voorjaar 2022)

Welke pelletkachel hebt u nodig?

Om een pelletkachel te kiezen en optimaal te laten functioneren, is veel knowhow nodig.
Bij Geerts hebben we de kennis en ervaring in huis om u uitgebreid te begeleiden bij de keuze van uw pelletkachel.

Nieuwsberichten over pelletkachels