Speksteenkachels van Tulikivi

Geerts is officiëel verdeler van Tulikivi speksteenkachels

Realisaties van speksteenkachels zien?

Of download onze brochures

Tulikivi is het grootste steenbewerkingsbedrijf in Finland en de grootste producent van warmte-vasthoudende speksteenkachels ter wereld. De massieve speksteenkachel van Tulikivi blijft nog steeds een favoriet voor vele klanten. Speksteen is een zijdezachte natuursteen uit Finland met een ongeëvenaarde vuurbestendigheid, capaciteit in warmteopname en warmtegeleidingssnelheid. Speksteenkachels kunnen verwarmd worden met hout, pellets of gas.

De unieke kenmerken van een Tulikivi speksteenkachel

Het geheim zit ‘m in de steen

Het geheim van Tulikivi zit in de unieke speksteen. Het hoog gehalte aan magnesiet in de steen zorgt voor de hoge én snelle warmteopname en de enorme hittevastheid. De warmte van een speksteen blijft aangenaam en is zo mild dat het oppervlak van het speksteen niet te heet wordt om aan te raken. Veilig voor kinderhanden!

Heerlijk warm zonder droge lucht

Een speksteenkachel creeërt een uniek binnenhuisklimaat dankzij de gezonde stralingswarmte van de speksteen. In vergelijking met convectiewarmte door warme lucht blijft de luchtvochtigheid van een speksteenkachel stabiel. De warmte wordt gelijkmatig en rustig uitgestraald waardoor u geen ‘droge lucht’ verkrijgt.
Dit is wetenschappelijk bewezen dat beter is voor de huid, spieren en gewrichten.

De Gault Millau van houtkachels

Het Duitse IBR keurmerk is zowat het meest diepgaande keurmerk van houtkachels ter wereld. Ze testen élk jaar werkelijk alles op vlak van millieu-effecten bij productie van kachels als werkende kachel. De Tulikivi speksteenkachels zijn de enige die het tot nog toe ontvangen heeft.

Zuinig en milieubewust verwarmen

Met een verbrandingsrendement van 85% tot 95% is de speksteenkachel een ware kampioen. U verbuikt veel minder hout tov de modernste metalen houtkachel omdat een massieve speksteenkachel het hout nagenoeg volledig verbrand. Hierdoor heeft u ook minder dan 0,1% CO in de rookgassen.

Tulikivi als CV kachel

Verwarm het hele huis met uw Tulikivi speksteenkachel door het aan te sluiten op de centrale verwarming. Meteen een energie-besparing: slechts 2 uren stoken levert 24 uur warmte én warm water op via de Tulikivi warmtewisselaars.

Hoofdverwarming of bijverwarming

Allebei deze opties zijn mogelijk en is afhankelijk van de gekozen massa gewicht van de stenen.

logo-speksteenkachel-tulikivi

Breng een bezoek aan onze toonzaal

Tevreden klanten over Tulikivi speksteenkachels

Foto’s van Tulikivi speksteenkachel realisaties

Senso: Eenvoudige & slimme verwarming

Senso is een intelligente openhaardbesturing voor de Karelia-collectie van Tulikivi en:

 • zorgt voor de juiste hoeveelheid verbrandingslucht
 • zorgt voor efficiënt gebruik van brandhout en lagere emissies
 • laat je weten wanneer je meer brandhout moet toevoegen
 • bespaart brandhout en uiteindelijk tijd
 • toont u het niveau van warmtecapaciteit
 • helpt bij het optimaal houden van de kamertemperatuur
 • bewaakt uw haard en schoorsteen
 • geeft aan wanneer onderhoud nodig is
 • Lof uit Viersel

  Degelijke uitleg gekregen over de speksteenkachel van May en Marina. Plaatsing zoals afgesproken. Mannen altijd stipt op tijd, werken zeer proper en zorgvuldig en altijd vriendelijk en de nodige uitleg. Een grote pluim verdiend !
  Wim & Diane Corthout-Bollansee
 • Dank voor de correcte plaatsing, jullie mannen hebben dat heel goed gedaan!
  Het resultaat bevalt ons heel erg, we zijn benieuwd naar  prestatie van de speksteen kachel. Maar daarvoor wachten we nog op koudere dagen…

  Familie Van Hulle
 • Zeer tevreden met speksteenkachel

  We zijn tot nu toe zeer tevreden over onze speksteenkachel. Het past ook zeer mooi in ons huis! Ook een dikke pluim aan jullie werknemers! We ondervonden echt vakwerk en een zeer goede service!

  Inge Deckx - Kasterlee
 • Speksteenkachel

  Bedankt voor het vertrouwen en het mooie geleverde werk.
  We zijn nu al blij met het uitzicht en wachten vol ongeduld tot de kachel goed gedroogd is en we er vuur kunnen in zien. 🙂

  Gunter en Eve

  Fam. Liberloo

Meer info over Tulikivi Speksteenkachels: www.tulikivi.com/nl