Tegelkachels

Stevige jongens, aangenaam woonklimaat

Bij Geerts bent u ook aan het juiste adres voor een traditionele tegelkachel. Vuur in een open haard is mooi en gezellig, maar het blijft pure verspilling. De kostbare warmte, die in het vuur zit, wordt niet aan de woonruimte afgegeven maar verdwijnt grotendeels door de schoorsteen. In een klassieke tegelkachel wordt de bruikbare hoeveelheid warmte optimaal aan de omgeving afgegeven, maar het vlammenbeeld is meestal slechts door een kleine glazen deur zichtbaar.

Breng een bezoek aan onze toonzaal

Van zodra u één- à tweemaal per dag de tegelkachel stookt, neemt de kachel uw taak over en geeft langzaam zijn warmte af in de woonruimte. Hierdoor ontstaat een aangenaam woonklimaat dat met geen enkele andere warmtebron kan vergeleken worden.

Onze massieve tegelkachels op hout zijn robuuste en gietijzeren constructies die technisch voldoen aan de hoogste vereisten wat betreft rendement en emissiewaarden. Samen zorgen we voor een enorm gebruiksgemak bij het stoken met hout in de reeds lang bestaande tegelkachel.

Afhankelijk van het gekozen ontwerp worden deze kachels bekleed met tegels van Spirit of fire, Sommerhüber of speksteentegels. Deze kunnen zowel gebruikt worden bij massieve tegelkachels als warme luchttegelkachels.

Foto’s van tegelkachels