Karelia-collectie

Massahaard en een echte massieve speksteenkachel met aangename stralingswarmte. Nieuwe superstrakke massahaarden zonder elektronica, te stoken met hout en pellets.

Dit geeft een aantal verbluffende voordelen voor de verbruiker.

Breng een bezoek aan onze toonzaal

Enkele eigenschappen van speksteenhaard Karelia in de kijker

Maximaal zicht op de vlammen

De grote moderne deuren geven ruim zicht op het vuur en in de brandhaard kunnen grote houtblokken. Een bloklengte van maximaal 45 cm zorgt nog voor een schone verbranding. De zelfsluitende deuren kunnen ook open blijven staan wanneer men het hout aanvult. Er wordt een standaard grill bijgeleverd zodat het indoor barbecueën tot in het putje van de winter mogelijk is.

Fijnstoffilter

Omwille van het tegenstroomprincipe ontstaan er natuurlijke fijnstofopvangkanalen ingebouwd in de modellen, deze zorgen voor een extra filtering van fijnstof, waardoor de uitstoot van fijnstof minimaal is. Via de poetsgaten kan het opgevangen stof verwijderd worden.

Zowel pellets of hout stoken

Maar enkele uren hout of pellets stoken voor 24 uur heerlijke, zuinige en gezonde stralingswarmte.

Barbecueën binnenshuis

Met de bijgeleverd grill is het indoor barbecueën tot in het putje van de winter mogelijk

4 verschillende steenoppervlakten & frisse vormgeving

Van extreem minimalisme tot een meer klassiek uiterlijk, met 4 verschillende steenoppervlakten. Met nieuwe technieken doormiddel van watersnijden krijgt de speksteen een hedendaagse look.

Rigata

Classic

Grafia

Nobile

Het Karelia gamma bestaat uit verschillende haarden:

Raita, Raita S, Koli, Koli S, Salvo, Salvo S, Lampo, Lampo S, Akko, Otra, Laivo S en Kelva S. De haardnamen zijn afkomstig van plaatsnamen in Noord-Karelië, de geboortestreek van Tulikivi in Finland. Er zijn ook mogelijkheden met doorkijkmodellen

De haarden met een S achter de naam zijn smallere modellen, waarin de warmte wordt opgeslagen in de massa rond en boven de haarddeur. Bij de andere modellen wordt de volledige haardmassa benut voor het opslaan van warmte.

De richting van de stralingswarmte kan desgewenst worden gestuurd door het plaatsen van isolaties tussen het frame en de mantel van de haard. Een schoon brandende Tulikivi-haard is een ecologische keuze voor het verwarmen van uw huis. Hij verlaagt de stookkosten en verbruikt dankzij een uitstekend rendement slechts weinig hout.

Nieuwsberichten over speksteenkachel