6 maart 2014

Brunner: nieuwe moderne tegelkachel

[one_third_column]

[wit]brunner[/wit]

[/one_third_column]

De massieve tegelkachel gaat een nieuwe toekomst tegemoet.
Volledig terecht, want de bijzonder aangename en gezonde stralingswarmte die een tegelkachel afgeeft is super.

[row]  [/row]

Brunner blaast tegelkachels nieuw leven in om volgende redenen:

1. meteen warmte – groot zichtvenster

Traditionele tegelkachels hebben wel een nadeel: hun trage ‘reactiesnelheid’. Het duurt soms 3 uren vooraleer de massieve stenen massa is opgewarmd.Brunner blaast de grondovens nieuw leven in door zijn nieuwste modellen uit te rusten met een uitzonderlijk groot venster. Het royale zichtvenster zorgt niet alleen voor een schitterend zicht op het vuur en een moderne look, maar maakt dat de grondoven al meteen warmte afgeeft.

2. aangename en gezonde stralingswarmte

Tegelkachels hebben een bekleding uit warmtedoorlatend materiaal en een binnenkant die volledig is opgemetseld uit chamotte, een vuurvaste kleisoort die tot stenen is gebakken. Chamottestenen hebben de buitengewone eigenschap dat ze een grote hoeveelheid van de warmte in het rookgaskanaal kunnen opslaan en de opgeslagen energie vervolgens langzaam weer afgeven in grotendeels zachte en aangename stralingswarmte, vergelijkbaar met de straling van de zon. Stralingswarmte heeft ook een positieve invloed op het leefklimaat binnenshuis. Er is warmte zonder dat er een koude luchtstroom over de vloer gaat of dat de temperatuur tussen plafond en vloer veel verschilt.

3. bijzonder hoog rendement

Aangezien de warmte-energie uit het hout niet direct de schoorsteen uitgaat maar in de stenen wordt opgeslagen, heeft een grondoven een bijzonder hoog rendement. Als hij eenmaal warm is, blijft hij dat nog vele uren lang. Door in de verbrandingskamer één keer 10 tot 20 kilo hout in brand te steken, hebben grondovens van Brunner voldoende energie om 20 tot 24 uren gelijkmatige warmte af te geven en hoeven ze maar maximaal twee keer per dag bijgestookt te worden. Het bijzonder hoge rendement van een grondoven van Brunner is eveneens het gevolg van de grote lengte van het rookgaskanaal waardoor de rookgassen wordt geleid. Samen met de hoge verbrandingstemperatuur zorgt deze constructie ervoor dat er, behalve hout ook tijd kan worden bespaard, want er moet minder vaak gestookt worden.

4. veel vorm- en afwerkingsmogelijkheden

Nog een voordeel van de nieuwe tegelkachels van Brunner zijn de vele afwerkingsmogelijkheden. De grondovens kunnen worden bekleed met natuursteen, pleister, tegels en leem, en in zowel een moderne als een klassieke uitstraling.
Ook qua modellen is er ruime keuze. Naast de hoekhaard met verwarmde bank die op Batibouw wordt voorgesteld, zijn de nieuwe grondovens van Brunner ook verkrijgbaar als een vlak model met extra groot zichtvenster en in doorkijkuitvoering.

5. elektronische verbrandingssturing

De verbranding kan zowel manueel worden gestuurd als met de innovatieve elektronische EAS-sturing. Het grote voordeel van de EAS-sturing is dat de luchtklep op het juiste moment automatisch sluit. Zo wordt het hout altijd perfect verbrand, en dankzij de optimale werkingsgraad spaar je hout uit en dus ook geld. Dankzij de EAS-sturing kan je bijvoorbeeld nog eens hout opleggen vooraleer je gaat slapen of ’s morgens het huis verlaat. De elektronische sturing regelt alles automatisch en zorgt ervoor dat het ’s morgens bij het opstaan of ’s avonds wanneer je thuis komt, altijd aangenaam warm is.