13 november 2019

Een ultieme vuurbeleving voor Jan & Carine rond de roomdivider gashaard

Jan en Carine* starten in september 2019 aan een nieuw hoofdstuk. Ze sloten hun deuren van het appartement en trokken in hun aangekochte nieuwbouw woning. Het stel kon meteen aan de slag met de aankleding van hun droominterieur waaronder een nieuwe keuken en haardwand.

Een musthave voor hun woonkamer

Het idee ontstond al voor de verhuis om een gashaard te installeren. Dit mocht in hun nieuwbouw woning niet ontbreken. We zijn de warme gezelligheid en sfeer die een haard met zich meebrengt zo gewend van in ons appartement, dit moest in ons nieuwe huis terugkomen. We kozen voor een gashaard omwille van het gemak, je moet trouwens al heel goed kijken om te zien dat het geen echte houthaard is” aldus Jan.

We dienden rekening te houden met het rookkanaal, dit bleek niet zo eenvoudig toegankelijk te zijn. De opening van de schouw was nog dicht geplafonneerd en bij het openbreken bleek dat die opening 70cm van de wand gepositioneerd was. Het stel deed beroep op de expertise van haardenleverancier Geerts. Als snel kwamen ze met het idee om een roomdivider gashaard te plaatsen. Geert stemde drie elementen op elkaar af: de huidige situatie en ruimte, de wensen van Jan en Carine en de functionele mogelijkheden van de woning. Op basis daarvan werd er een virtuele realiteit voorgesteld.

Virtuele realiteit

Stefanie Geerts: “Als we een nieuw project binnenkrijgen, gaan we eerst de situatie van de klant bespreken. Dit proberen we zo volledig mogelijk te doen via een verkennend gesprek. Vervolgens brengen we alles in kaart om tot een mooie én vlotte installatie over te gaan. Hierbij vinden we het belangrijk dat alle partijen op de hoogte zijn van alle stappen. Daarom werken we met een virtuele realiteit en een gedetailleerd plan.”

Het geeft een streling voor het oog

Hoewel de voorkeur in eerste instantie naar een haard tegen de wand ging, geven Jan en Carine toe dat het resultaat veel beter is dan ze oorspronkelijk durfden te hopen. “Het bleek de beste, voordeligste en vooral veiligste oplossing te zijn. Nu vinden we de roomdivider een zeer goede beslissing. Spijt hebben we er zeker niet van! Integendeel, we zouden het zo opnieuw doen en we raden het iedereen aan.” Vertelt Jan.

De roomdivider GP85/50R zorgt voor extra gezelligheid, warmte en sfeer in elke hoek van de leefruimte. Jan en Carin kijken zowel vanuit de woonkamer, de eetkamer en keuken uit op de haard en genieten elk moment van de vuurbeleving. Dat had niet mogelijk geweest als er voor een haard tegen de muur gekozen was.

Verfijnde en gedetailleerde afwerking

De roomdivider project sluit zeer goed aan bij de strakke, landelijke stijl van het huis. Dankzij  de verschillende studies van Geerts, zoals een lichtstudie en materialenstudie, werd de roomdivider afgestemd op de gehele stijl van het stel.  Materiaal en verlichting werd zo gekozen dat de haard een volledig geheel vormt met alle ruimtes.

“Met de materialenstudie hebben we het juiste materiaal geselecteerd zodat de gashaard perfect in het plaatje past. Daarnaast heeft de lichtstudie het project naar een nog hoger niveau getild. Op de juiste plaatsen werd verlichting toegevoegd voor een ultieme vuurbeleving.” Vertelt Stefanie.

Met speciale dank aan: Jan & Carine* en haardenleverancier Geerts

*Omwille van privacy redenen gebruikten we in deze blog fictieve namen.