30 oktober 2020

Endless possibilities, hoe kiest u een elektrische haard?

Elektrische sfeerhaarden nemen razendsnel in populariteit toe. Het kan overal geplaatst worden. Zonder rookkanaal, zonder schoorsteen en zonder gasaansluiting heb je eindeloze mogelijkheden.
Alles draait om vrijheid van het ontwerp. Er dient geen rekening te houden met milieu beperkingen. Een wereld van mogelijkheden openen.

Hoe kiest u een elektrische haard?

Ontdek hier onze filter om vlot uw droomhaard te vinden.

Gezien het enorme aanbod aan elektrische haarden, valt het niet mee om daar een keuze uit te maken. Veel verschillende vragen kunnen een rol spelen, zoals budget, de verschillende technieken, kwaliteit, service en garantie. Dit kan veel vragen oproepen zoals:

 1. Wenst u het te gebruiken als thuis gebruik of in een openbare plaats?Voor thuisgebruik kunt u in principe iedere elektrische haard kiezen die u wilt. Voor een openbare plaats kan u kiezen voor modellen dat minder gevoelig is voor aanraking.
 2. Wil u een vrijstaand of inbouw model plaatsen?Vrijstaande haarden zijn modellen die volledig vrij in een ruimte kunnen staan en rondom afgewerkt zijn zodat ze niet tegen een muur hoeven te staan.In veel gevallen spreken we van mooie grote schouwen, maar er zijn ook kleinere, compacte schouwen beschikbaar die gemakkelijker in een appartement of een kamer te plaatsen zijn.
 3. Welke verschillende technieken zijn er?
  1. Virtual
  2. Driedimensionaal
  3. Optimyst
  4. Optiflame
  5. Revillusion
  6. LCD-led projectie
 4.  Met of zonder warmtemodule?  Niet alle modellen zijn beschikbaar met verwarming, dus hier moet je even op letten. De modellen kunnen voorzien zijn van 1000 – 1200 -1500 -1800 of 2000 watt. Wanneer het even wat frisser is zet u gewoon even de elektrische haard aan met de afstandbediening.
 5. Welke keuze van decoratie is mogelijk?
  1. Acryl ice kiezels met verschillende kleuren ledverlichting
  2. Logset
  3. Houtstammen met ledverlichting
  4. Witte kiezels
  5. Vlakke platen zodat u uw eigen decoratie kan kiezen
 6. Wat vindt u mooi?

Het vuurbeeld van de elektrische haard is bijna niet meer te onderscheiden van het ‘echte’ vuur. En dat niet alleen, samen met een passende schouw of mantel haalt u direct een prachtige eyecatcher in huis

INBOUW, INZET OF VRIJSTAANDE HAARD

Een elektrische haard kan op vele manieren geplaatst worden in je woonkamer. Net als bij gashaarden of houtkachels zijn deze opties ook mogelijk bij de elektrische sfeerhaard.