Workshops Alfa Forni

Workshop pizza oven met Alfa Forni

 • do 22 augustus 2024
  18u30 - 22u00
  Workshop: De echte Napolitaanse pizza
 • do 12 september 2024
  18u30 - 22u00
  Workshop: De echte Napolitaanse pizza - Advanced
 • do 26 september 2024
  18u30- 22u00
  Workshop: De echte Napolitaanse pizza

Denk je er aan een Alfa Forni aan te kopen, of kocht je er recent een aan? Dan neem je eenmalig GRATIS deel aan deze workshop*. Contacteer ons (*uitgezonderd Advanced workshop)

Luca Fabozzi:
“Ik ben geboren in Napels, de pizzahoofdstad van de wereld. Toen ik daar als kind opgroeide, ontwikkelde ik een interesse voor pizza en de “arte bianca”, maar het werd pas echt een passie toen ik begon te studeren aan de “Academy of Pizza”.
Nadat ik merkte dat veel mensen graag de kunst van het ambacht wilden leren, besloot ik te beginnen met het geven van pizzalessen, consulten en workshops. Dit is voor mij een droom die uitkomt, want ik heb altijd al mijn cultuur met andere mensen willen delen.”

Samen met Alfa Forni Benelux is het onze missie om onze klanten de kunst van pizza bakken op een hoog niveau aan te leren. Na het volgen van onze ‘basics’ & ‘advanced’ workshop kunnen jullie aan de slag als echte pizzaiolo’s.

€25 kortingsbon*
Elk betalend duo ontvangt een kortingsbon ter waarde van 25€, vrij te besteden aan outdoor artikelen. De bon blijft geldig tot één week na de datum van de workshop.

🥘 Wat staat er op het menu?

Tijdens de workshop met Luca Fabozzi staat het volgende op het menu:

🔥 Luca zal jullie begeleiden bij het maken van jullie eigen deeg, van begin tot eind, om een goed begrip te krijgen van de structuur, elasticiteit en hydratatie van het deeg.

🔥 Jullie zullen werken met Luca’s deeg en je eigen pizza’s maken in de Alfa oven.

🔥 Het individueel maken van het deeg met de hand.

🔥 Het aanleren van de “staglio” methode om de juiste spanning van de pizzabolletjes te krijgen.

🔥 Het aanleren van technieken en praktijken voor de “stretch” methode.

🔥 Aan de slag met de Alfa oven voor het bereiden van de perfecte margherita pizza.

Luca zal samen met jullie een eigen deeg maken van start tot finish, om echt vat te krijgen op de structuur, elasticiteit & hydratatie van jouw deeg. Ook zullen we met Luca’s deeg aan de slag gaan op de Alfa forni en onze eigen pizza’s klaarmaken. We gaan samen op zoek naar de perfecte klassieker, de MARGHERITA.
Nadat je alle kennis hebt opgenomen rond het maken van je deeg leert Luca de verschillende ‘stretch’ technieken aan om de perfecte pizza te gaan bereiden. Naast een sterk deeg is jouw stretch techniek cruciaal voor een top resultaat.
Daarnaast komen ook jouw persoonlijke skills aan de beurt om de pizza te bereiden op het traditionele houtvuur van de Alfa forni. Hoe de oven voorbereiden, de pizza in en uit de oven halen en de perfecte kleur rondom rond krijgen.

De workshop wordt gegeven in het Engels, maar er is vertaling beschikbaar indien nodig. Het is een geweldige kans om onder begeleiding van Luca Fabozzi je passie voor pizza maken te vergroten en nieuwe vaardigheden te leren.

We deden een heel fijne pizza workshop bij Geerts met Luca Fabozzi. Een leuke locatie, alles goed georganiseerd en heel fijne mensen!

Kathleen van Caelenberghe

Bedankt voor de fijne workshop met Luca. Wij hebben ons erg goed geamuseerd! En we staan ondertussen ook al met Luca in contact via Instagram, dus dat is zalig!

Maurius Meeuwis

 

👍 Voor wie is deze workshop?

Of je nu van plan bent om een Alfa Forni oven aan te schaffen of er al een hebt, deze workshop biedt een uitstekende gelegenheid om vertrouwd te raken met de mogelijkheden en functionaliteiten van de Alfa Forni oven. Je zult waardevolle kennis opdoen over het gebruik van deze oven en zelfverzekerd thuis aan de slag kunnen gaan met het bereiden van heerlijke Napolitaanse pizza’s.

💵 Prijs voor deze workshop

De prijs voor deze workshop bedraagt €79 per persoon,
Dit omvat de begeleiding van Luca Fabozzi, de gebruikte ingrediënten, het gebruik van de Alfa Forni oven. Het is een geweldige kans om waardevolle kennis op te doen en je vaardigheden in het bereiden van Napolitaanse pizza’s naar een hoger niveau te tillen, alles tegen een aantrekkelijke prijs.

Inbegrepen in de workshop:

 • Pizzadeeg om mee naar huis te nemen, zodat je thuis verder kunt oefenen.
 • Toppings om ter plaatse te proeven en te gebruiken bij het maken van je eigen pizza’s.

📦 Starterspakket + deegbox

Mooi pakket met o.a. bloem & gist van Mulino Caputo, tomaten passata van Elvea, bonnen voor kaas/wijn/… De deegbox kan u meteen gebruiken om uw zelfgemaakte pizzabollen mee naar huis te nemen!

Basics vs Advanced Workshop

 • Bij de basics workshop zal de chef niet verder ingaan op de ‘starters’ zoals biga en zuurdesem, deze worden voorbehouden voor de advanced workshop
 • Bij de advanced workshop zal ook de werking van de starters in de praktijk worden aangeleerd en gaan we actief aan de slag met biga/zuurdesem
 • Deelnemers voor de advanced workshop moeten verplicht eerst de basics workshop hebben gevolgd

➡️ Waar?
De workshop zal plaatsvinden in de outdoor lounge van Geerts, gelegen op Geelseweg 54, 2250 Olen. Deze locatie biedt een sfeervolle omgeving waar je kunt genieten van de workshop en de culinaire ervaring met de Alfa Forni.

*Let op: de aanbieding van de €25 kortingsbon geldt alleen voor betalende deelnemers, inclusief deelnemers die zich als onderdeel van een duo inschrijven. Deelnemers die zich hebben ingeschreven via een gratis inschrijving bij aankoop van een product zijn uitgesloten van deze kortingsbonaanbieding.


Bij minder weer
Het weer kan soms een uitdaging vormen voor de buitenworkshops. De huidige weersomstandigheden zijn misschien nog niet ideaal om in de BBQ-stemming te komen. Echter, we willen benadrukken dat wij voorbereid zijn op alle weersomstandigheden. Onze workshops vinden plaats op beschutte locaties, waardoor we in staat zijn om bij regen, wind, lage en hoge temperaturen door te gaan zonder problemen.

Zelfs als het weer koud is, hoeft niemand zich zorgen te maken. Aangezien we kachels en haarden verkopen, zorgen we ervoor dat onze deelnemers warm en gezellig blijven met vuurtjes in de buurt. En voor die warmere dagen bieden we beschutting tegen de zon, zodat iedereen comfortabel kan genieten van de workshops.

Dus ongeacht wat Moeder Natuur ons brengt, nodigen we iedereen nog steeds van harte uit om deel te nemen aan onze workshops en samen met ons te genieten van de ervaring van Big Green Egg en Alfa Forni, in alle weersomstandigheden.

Promoties ontvangen via mail?

Blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe data voor workshops, demodagen, infosessies en de nieuwste producten, evenals promoties op het gebied van Outdoor Cooking. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van onze nieuwste evenementen en aanbiedingen.

Als abonnee van onze nieuwsbrief krijg je ook exclusieve toegang tot deskundige tips en advies. We delen graag onze kennis en ervaring met jou, zodat je het meeste uit je Outdoor Cooking-ervaring kunt halen. Of je nu op zoek bent naar receptinspiratie, praktische kooktips of advies over het onderhoud van je apparatuur, onze nieuwsbrief voorziet je van waardevolle informatie.

Mis geen enkele kans om betrokken te zijn bij de boeiende wereld van Outdoor Cooking. Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat we te bieden hebben!