1 mei 2020
Gebakken ananas: Ferleon patiocooker plancha
Bereiding op de Ferleon patio cooker met plancha.
Heerlijk dessert met warme ananas, bolletje vanilleijs en aardbeitjes
Ingrediƫnten
- Verse ananas
- Suiker
- Rum
- Aardbeien
- Vanilleijs
Accessoires
Planchaplaat
Bereiding van dit recept
Snijdt de schil van de ananas. Verdeel een halve ananas in 4 ringen. Snijdt 8 aardbeien in partjes. Zet op de Ferleon Patio cooker de planchaplaat en steek het vuur aan om maximum kracht.
Van zodra de plancha goed warm staat, leg je de ananas op de plancha en strooi er een snuif suiker over om te laten karameliseren, zorg dat de beiden kanten goudbruin zijn. Blus de ananas met de rum, flambeer de ananas door de rum aan te steken. Draai de ananas om en doe dit nog een keer. Van zodra de rum verdwenen is, haal je de ananas van de plancha. Serveer dit met een bolletje ijs en aardbeitjes. Je kan dit nog afwerken met bloemsuiker erover te strooien. Smakelijk!