22 augustus 2018

Geerts blogt met partner BGE event; Belgium invest/Almacoa

Wie zijn jullie en wat doet jullie bedrijf?

Belgium Invest/Almacoa zijn twee aparte bedrijven die beiden tot dezelfde groep behoren. Ze zijn actief als groothandel in kachels, kacheltoebehoren en accessoires en als groothandel in BBQs: ceramische BBQs Primo, gas BBQs en buitenkeukens van Fire Magic, plancha’s Pla.net en recent buitenkachels Le Maître. Belgium Invest is ook distributeur voor de Benelux van de calcium silicaat panelen Skamotec 225 (Skamol).

Wat hoopt u de ontdekken op het Big Green Heat Event?

Wij hopen op dit evenement contacten te kunnen leggen ivm onze buitenkeukens van Fire Magic en ons gamma BBQs, plancha’s en buitenkachels te kunnen voorstellen om op die manier een soort netwerk te kunnen uitbouwen.

Hoe belangrijk is lokaal netwerken voor jullie?

Lokaal netwerken is belangrijk omdat hier toch een aantal bedrijven zitten die actief zijn ook buiten deze regio. Op die manier bereiken wij ook de rest van Vlaanderen.

Wat is volgens u de toekomst van outdoor cooking?

Outdoor cooking staat op gebied van buitenkeukens nog in de kinderschoenen en kan dus alleen maar groeien. De BBQs, ceramische en andere, hebben een boest gekregen dankzij de media aandacht die geschonken werd en nog steeds geschonken wordt langs de verschillende TV zenders en kookprogramma’s.

Waarom zou iedereen naar dit event moeten komen?

Een bezoek aan dit evenement geeft een redelijk beeld van wat er leeft op gebied van buitenleven. Dit is iets wat zowel voor de particuliere klant interessant kan zijn om te kijken wat de mogelijkheden zijn, als voor de zelfstandige handelaar of vakman voor de uitbouw van een  netwerk. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk vakmensen samen te krijgen.