17 augustus 2018

Geerts blogt met partner van BGH event; Ecopower

Het Big Green Heat evenement komt steeds dichter en dichter. Op tien september is de Bao Bab Beach Club in Westerlo dan ook the place to be voor iedereen die van koken, eten, leven en groene energie houdt. Samen met onze trotse partners organiseren wij van Geerts dit broeierige feest. Met lekker eten en interessante workshops over hernieuwbare, groene energie. Vandaag spraken we even met onze evenementpartner Ecopower. Ben jij ook zo benieuwd wat zij te vertellen hadden?
Goedemiddag, fijn om eens met jullie samen te zitten. Jullie vertegenwoordigen Ecopower. Vertel eens waarvoor staat Ecopower juist?
Ecopower verenigt 50.000 burgers die samen investeren in hernieuwbare energie. Vooral groene elektriciteit, maar wist je dat meer dan de helft van ons huishoudelijk energieverbruik naar verwarming gaat? Daarom maken wij van Ecopower ook groene warmte: houtpellets voor in je hoogrendementskachel of -ketel en houtbriketten voor je houtkachel. Zo verwarm jij je thuis duurzaam en comfortabel.


Hout stoken is de laatste jaren niet meer onbesproken.
Maar Ecopower gaat daar flink tegenin, toch?
Ja dat klopt, wij van Ecopower vinden dat verwarmen met hout een plaats verdient tussen andere hernieuwbare warmtebronnen. Maar dan moet de verbranding op de best mogelijke manier gebeuren, met een hoog rendement en een lage uitstoot. Pellets bieden dan de beste oplossing. Let er wel op dat je voor lokale kwaliteitspellets kiest die een ENplus-label dragen. Dan zit je zeker goed.


Hoe belangrijk is lokaal netwerken voor jullie?
Best wel belangrijk. Aangezien wij van Ecopower zoveel mogelijk voorkeur geven aan het lokale aspect. Onze pellets worden geproduceerd in de eigen fabriek in het Limburgse Ham, door mensen uit de streek en met hout uit de wijde omgeving van de Ecopower Pellets fabriek. Onze klanten bevinden zich vooral in Vlaanderen. Daarnaast hebben we ook verdeelpunten in Walloniƫ en in Nederland.


Waarom moet volgens jullie iedereen naar het Big Green Heat Event komen?
Oh, dat antwoord is heel simpel. Tijdens het Big Green Heat Event verneem je waarom Ecopower voor houtpellets kiest en waar je op moet letten als je met hout wilt verwarmen. Iedereen die op een verantwoorde manier hout wil stoken, is van harte welkom om bij te leren en natuurlijk om samen te genieten van een nuttige en aangename dag. Samen klinken we ter plekke graag op een heerlijke & leerrijke dag!

Meer info over houtbriketten?

Meer info over pellets?