4 juni 2019
Geroosterde groenten: Boretti Barilo
Bereiding in de Boretti Barilo
INGREDIËNTEN
2 gele paprika’s
1 courgette
½ venkel
1 el rozemarijn(naalden)
1 el peterselie
3 el witte wijnazijn
2 tl honing
olijfolie
peper en zout
Accessoires
RECEPT
Maak de houtskool barbecue aan met behulp van de brikettenstarter.
Snijd de paprika’s in reepjes, de courgette en knolselder in plakjes.
Snijd de bieten in partjes. Hak de rozemarijn en peterselie fijn.
Verwarm de barbecue tot het een temperatuur bereikt heeft van 200°C.
Verdeel de groenten over de bakplaat. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met de rozemarijn. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
Schep regelmatig om en bak gedurende een 15-20 tal minuten.
Maak een vinaigrette met 6 el olijfolie, de azijn, honing en peterselie en kruid met peper en zout.
Verdeel de groenten over de borden. Bedruppel met de vinaigrette en leg er telkens twee plakjes ham bij.