4 juni 2019

Geroosterde Hasselback aardappels met kruidenolie: Big Green Egg

Bereiding in de Big Green Egg.

Hasselback aardappels zien er heel spectaculair uit en het is helemaal niet moeilijk om ze op je barbecue te maken.

Als je ze dan ook nog eens met olijfolie met verse groene kruiden en knoflook bestrijkt is dit aardappel bijgerecht helemaal lekker!

AARDAPPELS

  • 6 Nicola (of andere vastkokende) aardappels
  • zeezout

KRUIDENOLIE

  • ½ bosje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • ½ bol knoflook
  • 100 ml olijfolie

Accessoires

Houtskool

Eggmit

Cast iron skillet

Conveggtor

Bereiding van dit recept

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met de convEGGtor en het rooster, naar 180 °C.
Rits intussen voor de kruidenolie de naaldjes van de rozemarijn en de takjes van de tijm en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Meng de kruiden en de knoflook met de olijfolie.
Was de aardappels, dep ze droog en snijd ze in de breedte om de paar millimeter tot twee derde in. Er is een handig trucje om gelijkmatige inkepingen te maken, steek hiervoor tijdens het snijden een satéprikker in de lengte in elke aardappel zodat je deze niet per ongeluk te ver insnijdt.
Leg de aardappels in de Cast Iron Skillet en bestrijk ze royaal met de kruidenolie.

BEREIDING
Zet de skillet in de EGG, sluit de deksel en laat de aardappels 90 minuten garen; schep elk half uur wat van de warme kruidenolie uit de skillet over de aardappels.
Haal de skillet met behulp van de eggmit de hasselback aardappels uit de EGG. Leg ze op een mooie schaal of plank en bestrooi met zeezout naar smaak.
Tip

Wil je tegelijkertijd met de hasselback aardappels een groente op de Big Green Egg maken? Dit lekkere artisjok recept bereid je op dezelfde manier en je kunt de artisjokken er in de skillet bij zetten.