Hoxter cv haard

1 november 2017

Hoxter haarden: minimalistisch design met oerdegelijke stevigheid

De Hoxter inbouwhaarden stralen een stevigheid en duurzaamheid uit.
Hoxter biedt u maar liefst 5 jaar garantie op het mechanisme, dit is 3 jaar meer dan wettelijk vereist. Daar bovenop geven ze 2 jaar garantie op chamotte stenen en de ruit.

Hoxter valt vooral op door hun minimalistisch design, tot je binnenin gaat kijken.
Dan weet je pas waarvoor Hoxter staat : topkwaliteit aan materialen, technologisch concept, mogelijk voor een dubbel glasraam, perfecte luchtdichtheid, extreme weerstand tegen drukbelasting en elektronische sturing.  De hoekhaarden zijn voorzien van een naadloos hoekglas waardoor de luchtdichtheid uiterst gegarandeerd is.
Er zijn ook vele opties zodat iedereen de perfecte keuze kan maken en dit alles aan zeer concurrentiële prijzen.

Enkele eigenschappen van Hoxter in de kijker

Dubbele beglazing
De dubbele beglazing is aangepast aan de hedendaagse bouwnormen. Moderne vormen van isolatie zorgen voor een beduidend lagere energiebehoefte. De dubbele beglazing verhoogt de isolerende eigenschappen van de deur, zodat er minder warmte door de deur wordt uitgestraald in de kamer. Dit voorkomt dat de temperatuur in kamers met een lagere energiebehoefte té hoog oploopt. Elke Cv haard van Hoxter is standaard voorzien van een dubbele beglazing. Hoxter biedt 2 jaar garantie op de ruit.

Kleur
UHT 600 Hydro is een staalverf van de hoogste kwaliteit uit de Senotherm-reeks. Dit is de kleur waarmee de zichtbare delen van deze producten gelakt worden. De verf wordt op kamertemperatuur uitgehard en onaangename geuren worden zo vermeden. Ze is ook resistent tegen mechanische schade. De niet zichtbare onderdelen worden met de tweede beste kwaliteitsverf gelakt: de UHT 600. Deze verf geurt en rookt niet, ook niet tijdens de eerste stookbeurt.

Eenvoudige bediening
De verbrandingskamers van Hoxter zijn zo afgedicht, dat het vuur meteen reageert op elke beweging van de luchttoevoerhendel. De veiligheid en het bedieningsgemak komen in geen geval in het gedrang door de hoge temperaturen in de verbrandingskamer. Niet alleen aan die eigenschappen, maar ook aan het design en een eenvoudige bediening werd veel aandacht besteed. De vormen en de vereiste bewegingen voor de bediening van de onderdelen zijn zeer natuurlijk en intuïtief.

Het liftdeurmechanisme
Een technisch doordacht mechanisme garandeert het bedieningsgemak en de blijvend soepele beweging van de liftdeur. De deur wordt naar boven geschoven in een gesloten compartiment in het bovenste deel van de inbouwhaard en dus niet in de leefruimte. Voor het bedieningsgemak van het hele mechanisme zorgen ook bij hoge temperaturen acht lagers die tot 350°C hittebestendig zijn. De lagers bewegen in roestvrij stalen profielen, die op elk ogenblik instaan voor de precieze beweging van de deur. In de eerste fase van de beweging wordt de deur losgemaakt van het haardlichaam, zodat de afdichting bij de daaropvolgende opwaartse beweging niet belast wordt (slijtage). De deur wordt vervolgens, enkele millimeters van het haardlichaam verwijderd, naar boven geschoven. De gesloten deur wordt onderaan door een veermechanisme met een kracht van 25 kg tegen het haardlichaam aan gedrukt. Op die manier is de verbrandingskamer helemaal afgedicht.

Bekleding van de verbrandingskamer
Hoxter biedt niet enkel lichtgekleurde vuurvaste stenen aan, maar ook een donkere variant. Dit is een oplossing voor een interieur waar een lichtgekleurde bekleding stoort. In beide gevallen blijft de kleur van de bekleding homogeen, ook wanneer het oppervlak na intensief gebruik van de haard enigszins aangetast wordt. De vuurvaste chamotte stenen worden zeer traag opgewarmd, bij temperaturen van meer dan 1000° en daarna zeer traag afgekoeld waardoor het vochtgehalte tot een minimum herleidt wordt. Dit zorgt ervoor dat haarscheuren niet voorkomen, Hoxter biedt 2 jaar garantie op de binnenstenen.

Afneembaar handvat
De afneembare deurgreep laat toe een natuurlijke en ongestoord zicht op het vlammenspel te creëren. Deze hendel kan worden gebruikt op alle producten met liftdeuren. Er is een kleine rechthoekige opening aan de onderzijde van de deur waar de handgreep gemakkelijk kan worden bevestigd. De opening is geplaatst nabij het zwaartepunt van de deur. Zo is de eenvoudige bediening van de liftdeur verzekerd.

Kaders
Het hele oppervlak van de deur bestaat uit glas – het kader ziet men niet. Dit zorgt voor een uitstekend zicht op het vuur. Afdekkaders en opbouwkaders zorgen voor een grotere esthetiek nadat het toestel is ingebouwd. De kwalitatief hoogwaardige materialen en verwerking dragen duidelijk bij tot de waarde en het design van de hele constructie.

Hoxter accumulatieringen
Met de Hoxter accumulatieringen wordt de warmteopslagcapaciteit van het toestel sterk verhoogd. De energie die opgeslagen
wordt in 150 Kg massa (5 ringen) vormt een bron van vele uren stralingswarmte nadat het vuur is uitgedoofd. Door de dubbele ringconstructie en de speciale spiraalvorm binnenin wordt de warmte in de rookgassen efficiënt overgedragen op de opslagmassa. Het is een eenvoudige, stroomloze verwarmingsoplossing.

UKA draagconstructie en opbouwkader
De draagconstructie voor het opbouwframe is gemonteerd aan de achterzijde van de haard. Dit oppervlak is koud, omdat er een kanaal voor verbrandingslucht onder loopt. Hierdoor wordt de steunconstructie niet beïnvloed door thermische spanning en blijft ze stabiel. Het opbouwkader wordt bevestigd aan de bovenzijde van de steunconstructie – niet aan het bovenste deel van de inbouwhaard, dewelke kan worden beïnvloed door thermische uitzetting. Deze innovatieve oplossing biedt een vereenvoudigde opbouw, ruimtebesparing en kostenbesparingen voor de verdere afwerking.

Bijvullen langs de achterzijde
Het voordeel van bijvullen langs de achterzijde zit in de bediening van de verbrandingskamer. De ruit biedt een vrij zicht op het vuur vanuit de leefruimte en de achterste deur wordt enkel gebruikt om brandhout toe te voegen vanuit de gang of een technische ruimte. Die achterste deur is zo geconstrueerd dat ze van de voorkant niet door de ruit te zien is. Deze deur beïnvloedt noch de hoge verbrandingsefficiëntie noch de schone ruit.

Elektronische luchtaanvoer


Hoxter biedt de mogelijkheid tot een elektronische luchtaanvoersysteem waardoor u verzekert ben van een schone, zuinige houtverbranding, ook bij wisselende weers- en trekomstandigheden

Dit systeem registreert op elk moment de fase waarin het verbrandingsproces verkeert en regelt de aanvoer van verbrandingslucht overeenkomstig om de houtenergie zo efficiënt mogelijk vrij te stellen. Eens het vuur is gedoofd wordt de luchtaanvoerklep volledig gesloten.

U hoeft niet meer om te kijken naar uw haard, enkel aanmaken en uren later bijvullen indien gewenst. De meerprijs (1107.44 € excl. BTW) weegt niet op tegenover het gebruiksgemak, dit is een enorme troef voor de houtverbranding.


Hoxter CV-Inbouwhaard

Hoxter staat beter bekend als ontwikkelaar van cv-inbouwhaarden.
Een Hoxter cv-inbouwhaard is als een cv-ketel in je woonkamer die ook de andere ruimten en het sanitaire water verwarmt.
U kan dus zoveel meer doen met houtenergie waardoor uw brandstofkosten minimaal worden.

De eigenschappen van Hoxter tov andere haarden:

  •  Een toprendement van 80 tot 89 %.
  • Duurzaamheid met  5 jaar fabrieksgarantie op het mechanisme
  • 2 jaar garantie op de ruit en vuurvaste stenen
  •  Uitgebreid gamma waaronder accumulatiehaarden en hoekhaarden met dubbele beglazing.
  •  Optimale verhoudingen in functie van directe of indirecte verwarming.
  • Zeer concurrentiële prijzen.

Wil u meer weten over Hoxter cv haarden ontdek dit op de pagina Hoxter-cv

Website: www.hoxter.eu