6 mei 2020

Gewokte macaroni met kaas: Big Green Egg

Bereiding in de Big Green Egg.

Een echte Amerikaanse klassieker, net als de Big Green Egg. Geen gebruikelijke ovenschotel maar een lekker wokgerecht. Supersnel klaar en erg lekker.

Ingrediënten

  • 500 g bucatini (holle buis pasta)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 10 pijpjes bieslook
  • 4 el zonnebloemolie
  • 300 g hamblokjes
  • 1 el bloem
  • 500 ml melk
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Accessoires

Houtskool

Carbon steel grill wok

2 x eggmit

1-piece conveggtor basket (indien u een large of X-large model hebt)

Bereiding van dit recept

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot 230-240°C. Kook intussen de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de uien. Halveer de paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Snijd de prei in ringen. Snijd de bieslook fijn.

Plaats de 1-piece conveggtor basket en daarin de Carbon steel grill wok. Wacht ongeveer 5 minuten totdat de wok goed heet is. Schenk de zonnebloemolie in de hete wok en voeg de ui, de paprika en de knoflook toe. Roerbak deze een paar minuten, schep de hamblokjes door de groenten en meng de bloem erdoor. Laat de bloem ongeveer 1 minuut garen. Schenk de melk bij het groentemengsel en meng de prei, de mozzarella en de Parmezaanse kaas erdoor. Schep de pasta erdoor en voeg zeezout naar smaak toe. Schep de macaroni met kaas continue om totdat deze warm is. Schep de macaroni met kaas in een schaal en bestrooi met de bieslook.

TIP

Haal met behulp van de Eggmit de carbon steel grill wok uit het EGG. Zet het EGG volledig onderaan en bovenaan dicht en laat afkoelen, zo kan u de houtskool bewaren voor een volgende keer.

Acacia table Big green egg large