8 juli 2019

Verse pizzadeeg maken: Alfa Forni

Bereiding in de Alfa Forni houtoven.

Pizza’s maken de echte Italiaanse klassiekers en zo plezant om met de kids te doen. Laat uw kind zijn eigen pizza garneren. Fun en bakplezier voor het hele gezin!

Ingrediënten 8 personen

  • 1kg 00-bloem
  • 500 gr water lauw water
  • 90gr verse gist
  • Zout 5 koffie lepeltjes
  • Snuifje suiker
  • 10 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor de topping

Ingrediënten voor de basis pizzasaus

Accessoires

Blokkenhouder

Pizza peelset

Snijplank

Pizza cutter

Bereiding van dit gerecht

Aan één kant leg je de gist over de bloem en aan de andere kant leg je het zout. Gist en zout mogen niet met elkaar in contact komen.

Meng alle ingrediënten tot een glad deeg.

Dek het deeg af met een keuken handdoek en laat het deeg 90 minuten rijzen op kamertemperatuur.

(TIP : maak het deeg de dag voordien en wikkel in vers houdfolie, bewaar koel in de ijskast )

Verdeel de pizza in stukken van 200g, maak terug een bolletje ( geen deegroller gebruiken )
Doe bloem op uw werkblad en werk de pizza open met uw vingers, tot de pizza groter wordt.

Klaar voor de topping!

En de basis pizzasaus?

Bestrijk het deeg met de basis pizzasaus. Garneer uw pizza naar eigen wens, gebruik de toppings hierboven ter inspiratie, maar er zijn zoveel mogelijkheden. Tip doe er niet te veel saus op en te zware garnering want dat maakt uw pizzadeeg wak en het zorgt ervoor dat het moeilijker in de houtoven schuift.

Maak de Alfa houtoven aan met de blokkenhouder in het midden van de oven, verwarm tot een temperatuur van 350 °c.

Breng het houtvuur naar links met behulp van de schraper, maak de bakvloer proper met de borstel. Bestuif de schietschop met een beetje bloem. Indien de bodem een temperatuur heeft bereikt van 300 ° dan is het toestel klaar om te starten met bakken.

Laat de pizza met behulp van de schietschop op de bakvloer van de houtoven glijden. Bak de pizza in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en krokant.  Draaien de pizza regelmatig met de ronde pizza schop. Haal de pizza met behulp van de schietschop uit de houtoven en leg het op de snijplank. Met behulp van de pizza cutter snijdt u mooie punten. Klaar om aan de volgende pizza te beginnen.