4 oktober 2021

Speksteenkachel een warmte-batterij in huis

Het geheim zit ‘m in de steen

Het geheim van Tulikivi zit in de unieke speksteen. Het hoog gehalte aan magnesiet in de steen zorgt voor de hoge én snelle warmteopname en de enorme hittevastheid. De warmte van een speksteen blijft aangenaam en is zo mild dat het oppervlak van het speksteen niet te heet wordt om aan te raken. Veilig voor kinderhanden!

De convectiewarmte van een gewone kachel stijgt op naar het bovenste gedeelte van de kamer en de lucht vormt hete, benauwde lagen rond de kachel. De geproduceerde warmte wordt nergens in de kachel opgeslagen en verdwijnt grotendeels via de schoorsteen.

De stralingswarmte van een speksteenkachel is aangenaam en effectief. Een Tulikivi geeft de warmte gelijkmatig aan de hele kamer af, die daardoor lang op aangename temperatuur blijft. Deze warmte voelt zacht aan. Een Tulikivi droogt de kamerlucht niet uit. Integendeel, het wordt niet benauwd in huis, ook niet met gesloten ramen.

De kachel slaat de opgeslagen zachte, schone warmte 24 tot wel 36 uur af zonder emissies. Tulikivi’s voldoen aan s’werelds strengste emissienormen.

Dat is het verschil tussen stralingswarmte en de harde, hete convectiehitte van traditionele kachels.

Zuinig en milieubewust verwarmen

Met een verbrandingsrendement van 85% tot 95% is de speksteenkachel een ware kampioen. U verbruikt veel minder hout tov de modernste metalen houtkachel omdat een massieve speksteenkachel het hout nagenoeg volledig verbrand. Hierdoor heeft u ook minder dan 0,1% CO in de rookgassen.

Fijnstoffilter

Omwille van het tegenstroomprincipe ontstaan er natuurlijke fijnstof opvangkanalen ingebouwd in de modellen, deze zorgen voor een extra filtering van fijnstof, waardoor de uitstoot van fijnstof minimaal is. Via de poetsgaten kan het opgevangen stof verwijderd worden.

Hoofdverwarming of bijverwarming

Allebei deze opties zijn mogelijk en is afhankelijk van de gekozen massa gewicht van de stenen.

Zowel pellets of hout stoken

Maar enkele uren hout of pellets stoken voor 24 uur heerlijke, zuinige en gezonde stralingswarmte.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in op het lookbook, je kan filteren bij het merk Tulikivi en je krijgt wel meer dan 70 tal opstellingen om inspiratie op te doen.

Toonzaal bezoeken

Wil je meer weten over de speksteenkachels, kom dan zeker eens langs in onze toonzaal en maak hier uw afspraak.

Productie van een Tulikivi speksteenkachel