8 juli 2019
Basis Pizzasaus: Alfa Forni
Ingrediënten
- 2 kleine ui, gesnipperd
- 4 teentjes look, fijngehakt
- 8 el tomatenpuree
- 6 tomaten, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 el gedroogde oregano
- 2 el gedroogde basilicum
- 2tl zout
- 4 tl suiker
- 1 tl peper
- 4 el boter
- 2 el olijfolie
Ingrediënten voor vers pizzadeeg
Ingrediënten voor de basis pizzasaus
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en fruit een minuut mee. Voeg de tomatenstukjes, zout, peper, suiker en de kruiden toe. Roer goed door. Laat de saus op een zacht vuur in 5 minuutjes gaar stoven.
Afwerken met:
Roer de koude boter door de saus, koude boter geeft een betere binding aan uw saus. Je kunt de saus eventueel nog met een staafmixer pureren.
Bekijk hier hoe u vers pizzadeeg maakt en welke toppings u kan gebruiken voor uw verse pizza bereiding.