8 juli 2019

Basis Pizzasaus: Alfa Forni

Ingrediënten

  • 2 kleine ui, gesnipperd
  • 4 teentjes look, fijngehakt
  • 8 el tomatenpuree
  • 6 tomaten, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 2tl zout
  • 4 tl suiker
  • 1 tl peper
  • 4 el boter
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor vers pizzadeeg

Ingrediënten voor de basis pizzasaus

Bereiden

Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en fruit een minuut mee. Voeg de tomatenstukjes, zout, peper, suiker en de kruiden toe. Roer goed door. Laat de saus op een zacht vuur in 5 minuutjes gaar stoven.

Afwerken met:
Roer de koude boter door de saus, koude boter geeft een betere binding aan uw saus. Je kunt de saus eventueel nog met een staafmixer pureren.

Bekijk hier hoe u vers pizzadeeg maakt en welke toppings u kan gebruiken voor uw verse pizza bereiding. 

Webinar CV-haarden : ma 23 januari. Bespaar door energie te koppelen. Gratis inschrijven