20 augustus 2018

Geerts blogt met partner van BGH event; Fero NV

Met trots kondigen we ons Big Green Heat evenement aan. Een groot broeierig feest voor mensen die graag buiten koken, eten & leven. Je ontmoet er buitenmensen uit alle windstreken en maakt kennis met nieuwe bedrijven. Waaronder één van onze trotse partners. Namelijk Fero NV.

Wij spraken met de mensen van Fero en stelden hun enkele vragen.
Goedemiddag, jullie zijn de trotse vertegenwoordigers van Fero. Één van de partner bedrijven van het Big Green Heat Event. Wat doet jullie bedrijf juist?
Fero NV te Oudenaarde is de grootste importeur van kachels en haarden voor Benelux. Met maar liefst 17 merken zijn wij prominent aanwezig op de Belgische en Nederlandse markt met zowel houtkachels, pelletkachels alsook gashaarden en gaskachels.

Tien jaar geleden namen jullie samen met MCZ een grote beslissing?
Ja dat klopt! 10 jaar geleden zijn wij met MCZ mee gestapt in het verhaal van de pelletkachels. Dit heeft inmiddels tot ongekende successen geleid waardoor wij in die 10 jaar zijn uitgegroeid tot de grootste aanbieder van pelletkachels. Met 6 merken en een uitgebreide dienst naverkoop, hebben wij ons een prominente plaats weten te veroveren bij onze erkende dealers.

Welke merken verdelen jullie zoal?
Dat zijn er ondertussen al heel wat. Recent werden de merken Harman en Vermont Castings toegevoegd aan onze portefeuille. Met het oog op de beloofde vervangpremies (Green Deal) zijn wij zeer verheugd deze merken te mogen verdelen.

Door welk product ben jij misschien wel het meest gecharmeerd?
Dat kunnen misschien wel eens de Austroflamm pelletkachels zijn. Met hun stille werking en het mooie vuur dat centraal staat, veroveren ze de hele pelletmarkt. Met hun recent uitgebrachte hybride kachel “Mo Duo” en brikettenkachel “Mr. Wu” is Austroflamm het meest vooruitstrevend.

De Harman pelletkachels zijn uniek omdat zij echt een continue werking kennen waarbij de kachel ontast wordt tijdens het branden. Hierdoor zijn deze klassieke pelletkachels het ideale groene alternatief ter vervanging van de oude kolen- of mazoutkachels.
Vermont Castings houtkachels zijn hetzelfde alternatief op gebied van hout. Met hun thermostatische werking kennen zij een autonomie tot wel 16 uur!

Een groen alternatief dus?
Daar kan je inderdaad op rekenen. Bovendien laat de unieke topload- functie toe eenvoudig langs boven de kachel bij te vullen. De verbranding via katalysator zorgt er dan weer voor dat Vermont Castings het groene alternatief is ter vervanging van uw oude, meer vervuilende houtkachel.

Dus jullie assortiment bestaat voornamelijk uit kachels en haarden?
Dat klopt, maar wij bieden tevens alle mogelijke rookkanalen en accessoires aan voor een goede en correcte installatie.
Je komt zelf ook naar het Big Green Heat Event. Wat hoop jij er te ontdekken?
Uiteraard zullen wij aanwezig zijn! In de eerste plaats ter promotie van onze klant Geerts. Daarnaast hopen wij op de infosessie meer info te bekomen over de Green Deal van de overheid.

Hoe zien jullie de toekomst voor outdoor cooking?
Hoewel wijzelf een enorme fan zijn van outdoor cooking. Verwachten wij dat door de strengere milieuwetgevingen het outdoor cooking gebeuren steeds moeilijker gaat worden. In de wandelgangen vernemen we immers dat de overheid ook de barbecues op houtskool strenger gaan controleren.

Waarom zou iedereen moeten komen naar het Big Green Heat Event?
In een uniek outdoorkader kan iedereen kennis maken met de crème de la crème op gebied van outdoor cooking. Daarnaast maakt iedereen tevens kennis met de nieuwste hout-en pelletkachels en met diverse vormen van hernieuwbare energie.
Alsof dat nog niet alles is gaan de verschillende infosessies steeds gepaard met lekker eten. Doorlopend zullen er diverse hapjes aangeboden worden door de verschillende outdoorchefs. Een gekend traiteur verzorgt daarnaast een luxe ontbijt, lunch en diner. En als kers op de taart is er top entertainment voorzien door mentalist Piet Kusters. Geef toe? Dat wil toch niemand missen. Het zal een fantastische dag worden, van begin tot einde.

Meer info over pelletkachels?