Pelletkachels

Vraag uw brochures op maat

Op zoek naar méér informatie over pelletkachels?
Geef door wat uw wensen zijn en we bezorgen u de juiste brochures.

Brochure ontvangen
  • Meteen de juiste brochure over pelletkachels
  • Makkelijk & snel
Stefanie Geerts
Specialist in pelletkachels

Pelletkachels verenigen de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste bediencomfort.
Een pellet is een natuurlijke brandstof die uit 100% houtvezels bestaat, hierbij worden houtspanen onder hoge druk samengeperst zonder bindmiddel of lijm.
Houtpellets hebben een energie-inhoud van ongeveer 4,9kWh/kg, wat overeenkomt met een halve liter mazout. Houtpellets zijn gemakkelijk in een kleine ruimte op te slaan, bijvoorbeeld in een berging, schuur of kelder. Ze zijn direct klaar voor gebruik, vanwege het lage vochtgehalte.

In de combi pelletkachels kan men zowel hout als pellets stoken.

Onze merken van pelletkachels

Pelletkachels: vrijstaand of inbouw

Zowel vrijstaand als inbouw pelletkachels zijn mogelijk. Loberher biedt enkele kachels aan specifiek als inbouwhaard. GeertHS voert dan de verder afwerking uit op basis van uw smaak. De meest verkochte speksteenkachels zijn vrijstaand, hoewel we de vraag naar inbouw pellethaard zien stijgen.

Het onderhoud van pelletkachels

Na verbranding van de pellet blijft er slechts 1% as over. Wat betekent dat het onderhoud van een pelletkachel beperkt is. Daarenboven is een pelletkachel milieu-vriendelijk met een C02-neutrale vlam.
U hoeft ook niet aan te sleuren met brandhout, waardoor de woonruimte ook properder blijft.
En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is.

Pelletkachels op CV

Het is mogelijk om pelletkachels aan te sluiten op CV. Zo voorziet u in de warmte behoefte op andere systemen aan de hand van uw pelletkachel, denk maar aan warm water. Bij het gebruik van een pelletkachel CV verbruikt u minder gas. Sommige mensen hebben het gasverbruik terug weten te dringen 40% van het huidige gebruik.

pellets voor pelletkachels

De voordelen van pelletkachels zijn oa:

  • Milieuvriendelijk
  • Mooie natuurlijke vlam ipv gasvlam
  • CO2 – neutraal na verbranding slechts 1% as.
  • Ruikt of stinkt niet
  • Geen gesleur met brandhout.
  • Minder verbruik van CV
  • Pellets hebben een onbeperkte houdbaarheidsdatum

Rendement van houtpellets

Het rendement van een pelletkachel varieert van 75 tot 85% afhankelijk van het model en de stookwijze. Deze verwarmingstoestellen zijn gebruiksvriendelijk en volledig thermostatisch geautomatiseerd met afstandsbediening. Het regelbare vlammenspel achter het luchtgespoelde glasraam biedt extra gezelligheid. Het ‘soft design’ van de vele pelletkachelmodellen is naar Italiaanse stijl, met keuze uit vele kleuren staal, ceramiek en speksteen en een warmhoudvak als optie.

Om een pelletkachel optimaal te laten functioneren, is veel knowhow nodig.
Bij Geerts hebben we de kennis en ervaring in huis om u uitgebreid te begeleiden bij de keuze van uw pelletkachel.

Nieuwsberichten over pelletkachels