Koopjeshoek

Hier vindt u super koopjes op houthaarden, houtkachels, speksteenkachels, pelletkachels, stijlschouwen, Alfa houtoven, Big green egg, Boretti wegens assortimentswijziging en/of stockmodellen en/of gebrande modellen.

Super interessante prijsverlagingen op niet brandende en brandende toonzaal modellen.

Getoonde prijzen zijn inclusief 21 % btw.

Plaatsing van kachel en haarden is mogelijk, wanneer door ons geplaatst word indien de woning meer dan 10 jaar oud is wordt de btw van 6% toegepast op de plaatsing en de kachel.

Outr Keramische barbecue type Large 50 licht beschadigd

Omschrijving Outr Keramische barbecue type Large 50
De meerdere keramische lagen in een Kamado barbecue isoleren de warmte, de rook én de typische barbecuesmaak. Dankzij deze constructie kan de temperatuur constant gehouden worden en kan je de graden nauwkeurig regelen. Grillen, roken, bakken, stomen en slow cooking doe je op een Kamado.

model op wielen inclusief grillrooster en zijplanken
thermometer in °C en °F
beschikbaar in 3 kleuren : groen, zwart & rood
vervaardigd uit geëmailleerd keramiek en staal
Optioneel: heat deflector, pizza steen, gietijzeren rooster, set roosters, chicken sitter, braadspit, beschermhoes, houtskoolstarter, aspook, hittebestendige handschoen, spatel, bbq tang, bbq borstel, easy lighters en roosterclip.


Slow cooking

Bij slow cooking komt het vlees best niet rechtstreeks in contact met de warmte van de kolen en is het gebruik van een heat deflector of een set roosters (inclusief warmteplaten) aangeraden.

Een heat deflector is een plaat vervaardigd uit keramiek die u tussen het vuur en het vlees plaats. Hierdoor is er geen direct contact en kan je makkelijk indirect grillen. Ideaal om grote stukken vlees rustig te laten garen.

Een set roosters bestaat uit meerdere levels, waardoor dit meer plaats creëert en je op verschillende temperaturen kan bakken. De 2 halve roosters kunnen op verschillende niveaus gelegd worden. Een halve rooster verwijderen kan ook handig zijn om bijvoorbeeld kolen bij te vullen. Indirect grillen wordt mogelijk door de 2 halve warmteplaten samen te gebruiken. Een combinatie van direct en indirect grillen is ook mogelijk door 1 warmteplaat te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld het vlees enkele minuten toeschroeien boven de kolen om vervolgens verder te laten garen in de zone boven de warmteplaat.
Gebruiksinstructies

• Bij een eerste ingebruikname moet de Kamado worden ingebrand, dit doe je door rustig op te stoken tot 100-150°C en dit voor ongeveer 1u. Laat de Kamado dan terug afkoelen. Dit proces herhalen je bij de eerste 3 keer dat je de Kamado gebruikt.

• De bovenste margietschijf van de Kamado (bovenste luchtregeling) in te smeren met plantaardige olie en dit herhaal je regelmatig.

• Maak een vuurtje met een aantal aanmaakblokjes op de houtskoolplaat onderin de Kamado te leggen. Plaats er vervolgens 2 handen houtskool bovenop.

• Gebruik GEEN benzine, terpentine, wasbenzine, alcohol of andere vloeibare aanmaakproducten.

• Gebruik niet teveel brandstof, als het vuur te krachtig is kan de Kamado schade oplopen. Een vijftal centimeter houtskool is voor veel gebruik al voldoende.

• Laat het vuur branden tot alle brandstof op is en het vuur is gedoofd.

• Als de eerste vlammen te hoog zijn, kan dit de vilten afdichting beschadigen voor deze de kans heeft gehad om goed te hechten.

• Controleer na het eerste gebruik of alle sluitingen goed vast zitten. De metalen ring die het deksel verbindt met het onderstel zal bij hitte uitzetten en kan los komen te zitten. Het wordt aanbevolen om de ring te controleren en waar nodig met een sleutel weer vast te zetten.

• U kunt uw Kamado nu normaal gebruiken.

• Een Kamado is enkel geschikt voor buitengebruik.
Doven

• Om het vuur te doven stopt u de brandstoftoevoer en sluit u alle gaten en het deksel, zodat het vuur op natuurlijke wijze uitgaat.

• Gebruik GEEN water om de houtskool te blussen; de keramische Kamado kan hierdoor beschadigd raken.
Opslag

• Wanneer u het apparaat niet gebruikt en buiten laat staan, moet u de Kamado eerst volledig laten afkoelen en vervolgens bedekken met een geschikte bescherming tegen regen.

• Blokkeer beide wielklemmen, zodat deze niet kan verschuiven.

• Het wordt aangeraden om de Kamado overdekt op te slaan voor bescherming.

• Op een vorstvrije plaats bewaren. In de winter dient de Kamado dus binnen bewaard te worden.
Reiniging

• De Kamado is zelfreinigend, dit door 30 minuten op 260°C te branden waardoor alle resten en vuil verschroeien. Het is echter niet verplicht uit te voeren.

• Gebruik GEEN water of andere soorten schoonmaakproducten om de binnenkant van uw Kamado te reinigen. De wanden zijn poreus en absorberen alle vloeistof, waardoor de Kamado kan scheuren. Als er heel veel roet is ontstaan, kunt u een borstel of het bijgeleverde gereedschap gebruiken om de koolrestanten weg te vegen voor het volgende gebruik.

• Door de luchtregeling onderaan helemaal naar rechts te schuiven, kan je met behulp van de aspook (optioneel) de koolrestanten die door de rooster gevallen zijn, verwijderen uit het ascompartiment.

• Gebruik voor het schoonmaken van de grills en roosters schoonmaakmiddel zonder schuurmiddel, zodra het apparaat volledig is afgekoeld. De grill is NIET vaatwasserbestendig.

• Wacht bij het schoonmaken van de buitenkant tot de Kamado volledig is afgekoeld en gebruik een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel.
Historiek

Archeologen hebben 4.000 jaar oud aardewerk gevonden, waarvan men denkt dat het vroege versies zijn van de keramische Kamado. Sindsdien is deze op allerlei manieren geëvolueerd: het deksel kan worden verwijderd, er is een extra tochtdeur voor betere warmtecontrole en in plaats van hout gebruikt men nu als belangrijkste brandstof houtskool. In Japan was de Mushikamado een ronde pot van klei met een verwijderbaar deksel. De naam ‘Kamado’ is dan ook het Japanse woord voor ‘fornuis’ of ‘kookplaat’.
Kleur: Zwart
Brandstof: Houtskool
Originele prijs
695
Koopjesprijs
486,5

Outr Keramische barbecue type Medium 40

Omschrijving Outr Keramische barbecue type Medium 40.
Wat is een kamado, wat kun je er allemaal mee en is deze keramische barbecue echt zoveel beter dan een standaard exemplaar? Barbecueën heeft een nieuwe dimensie gekregen. Pizza’s, brood en taart bakken, grillen, slow cooken, roken of stomen, het kan allemaal. Met een kamado zet je de lekkerste maaltijden op tafel.
Originele prijs
375
Koopjesprijs
337,5

MatriX 1050-500 II

Omschrijving Een warme plek bij de haard, helemaal volgens jouw smaak. Dankzij de Faber MatriX-lijn kun je de haard van je dromen samenstellen, passend bij jouw wensen. Je begint met een basishaard en kunt daar verschillende elementen aan toevoegen. Verschillende achterwanden, de Symbio lichtmodule, ITC-besturing inclusief gratis app, ontspiegeld glas en nog veel meer. Faber MatriX is jouw ideale haard.
Originele prijs
5499,45
Koopjesprijs
4200

Altech Torus met naturel grijze speksteenbekleding.

Omschrijving Altech Torus met naturel grijze speksteenbekleding.
De Altech Torus kenmerkt zich door de strakke vorm, met of zonder pootjes. Alle bedieningshendels zijn onzichtbaar aangebracht en de deurhendel is vlak aangebracht op de deur. Hierdoor zijn geen uitstekende delen op de kachel aanwezig. Door het gebruik van een automatische regeling van de luchttoevoer is een hoog rendement en een laag houtverbruik gerealiseerd. De kachel zal hiermee aan de hoogste eisen voldoen.
Originele prijs
2939,99
Koopjesprijs
2200

Dimplex elektrische haard

Omschrijving Dimplex elektrische haard
type 3-step
De Dimplex 3-Step is een bijzondere elektrische haard van het merk Dimplex. De Opti-Myst techniek zorgt samen met de levensechte houtset en de Halogeenlampen voor een indrukwekkend vuurbeeld en dankzij het driezijdige glas is dit vuurbeeld van drie kanten te bewonderen! De elektrische haard kan ook worden ingebouwd als hoekhaard of als een front haard, waardoor hij gemakkelijk naar eigen wens is samen te stellen.
Originele prijs
2479
Koopjesprijs
1859

Chesney salisbury 12

Omschrijving Nt. brandend, te bezichtigen in toonzaal Olen
Originele prijs
2612,7
Koopjesprijs
1978

Lohberger fornuis op hout/pellets

Omschrijving Lohberger fornuis
type LPC 80
Op hout/pellets in combinatie met aansluiten op cv.
.heeft gebrand in onze toonzaal
Originele prijs
10300,73
Koopjesprijs
6500