CV installeren bij speksteenkachels

Tulikivi heeft voor haar kachels met dubbele mantelconstructie een warmtewisselaaroplossing ontwikkeld, met behulp waardoor de kachel kan worden opgenomen in het centraleverwarmingssysteem van het huis. Met behulp van het Tulikivi Green W10 verwarmingssysteem kunt u nog efficiënter verwarmen met milieuvriendelijke bio-energie en zodoende besparen op uw verwarmingskosten.

 

Een veelzijdige verwarmingsoplossing

Als hart van het verwarmingssysteem fungeren een Tulikivi kachelhaard en een combiboiler. Het systeem recirculeert het te verwarmen water tussen de kachel en de boiler. De binnenin de kachel geïnstalleerde warmtewisselaarelementen dragen de in de kachel opgeslagen warmte over op het water. Het is mogelijk om tot de helft van de in de kachel opgeslagen warmte over te dragen op het circulatiewater.

Het systeem kan het opgewarmde water toevoeren aan de vloerverwarming of opslaan in de boiler voor later gebruik. Ook is het mogelijk om het systeem te combineren met een zonnepaneel.

 

Het Tulikivi verwarmingssysteem is getest en veilig

Omdat de warmte rechtstreeks uit de speksteen wordt opgenomen, staan de warmtewisselaarelementen op geen enkel moment in contact met de rookgassen. Daardoor lopen de temperaturen niet te hoog op en is het systeem veilig in gebruik. Door het gebruik van de kachel loopt de kamertemperatuur niet te hoog op, maar blijft op een aangenaam niveau.

Het Tulikivi Green W10 verwarmingsysteem is speciaal ontworpen om te genieten van de dubbele mantelconstructie van Tulikivi kachels.

Meer weten over warmtetechnieken ?