Modellen speksteenkachel

Bekijk meer modellen: www.tulikivi.com/Producten/Collecties

 

Tulikivi, massieve speksteenkachel

De ‘Tulikivi’ speksteenkachel blijft één van de betrouwbare handelsmerken in deze zaak. Kachels slaan gedurende enkele uren de houtgestookte warmte op en geven die nadien gedurende 24 uur weer af. Zo zal bijvoorbeeld een speksteenkachel van 2000 kilo na 2 uur stoken gedurende 24 uur een aangename stralingswarmte verspreiden in een ruimte van 60 à 80 m². Naarmate de omvang van de speksteenkachel kan een grotere of kleinere ruimte een heel etmaal lang verwarmd worden.

Deze speksteenkachels bieden modern comfort en kwaliteit, waarbij vooral de dagelijkse tijdwinst en de doordachte technologie opvalt. Het zijn echte kachels zonder grenzen, met uitgebreide technische en esthetische opties, bovenop de meer dan 60 standaardmodellen. Bij echt maatwerk wordt de speksteenkachel van uw dromen eerst op computer ontwikkeld.

Hout, pellets of gas

Tulikivi haardkachels kunnen zowel met hout als met pellets gestookt worden. De pellets moet u slechts eenmaal vullen voor 12 stralingswarmte! Dit systeem functioneert onafhankelijk van stroom en zorgt voor een schonere verbranding. Een natuurlijk mooi vlammenspel is gegarandeerd! De speksteenkachels kunnen ook voorzien worden van een bakoven, houtoven of fornuis, waarin u de heerlijkste gerechten bereidt met het unieke aroma van het houtvuur.

Voor speksteenkachels op gas werken wij met de compacte modellen van Alpina. Deze zijn eenvoudig in gebruiken bieden een maximum aan comfort en gezelligheid. De grote, gele vlammen en het aangename en gezonde binnenhuisklimaat van speksteenwarmte staan voor absolute topkwaliteit in sfeerverwarming.

CV-kachel

De Tulikivi, die berekend wordt naar de nodige capaciteit afhankelijk van het E-peil van de woning, dient als hoofd- of enige verwarming. Door montage van een warmtewisselaar in deze warmteaccumulerende houtkachel kan tijdens het stookseizoen deze kachel instaan voor warm waterproductie en eventueel bijkomende vloer of wandverwarming aan. Onze CV-afdeling kan samen met u een optimale en multifunctionele energiecentrale creëren.