Ventilatie systemen

Waarom ventileren?

Nieuwe woningen zijn tegenwoordig uitstekend geïsoleerd.
Door de kwaliteit van de bouwschil te verbeteren en energieverliezen te beperken, worden onze woningen steeds luchtdichter. Met onze dagdagelijkse activiteiten zoals ademen, koken, wassen, strijken … produceren we 10 à 12 liter vocht per dag per persoon. Wanneer dit vocht niet wordt afgevoerd, zal dit vocht op de koudste oppervlakken in huis condenseren met schimmelvorming tot gevolg.

Omdat een vochtige woning nefast is voor onze gezondheid moeten we verluchten. Een aangepast ventilatiesysteem verwijdert geproduceerde dampen uit de woning en voert verse lucht aan. De aanvoer van de verse lucht gebeurt best in droge ruimten (woonkamer, slaapkamer,…) de afvoer gebeurt via de natte ruimte (badkamer, toilet, wasplaats). De meest gebruikte ventilatiesystemen zijn systemen met warmteterugwinning, vraaggestuurde ventilatie en mechanische ventilatie.

Geerts kiest voor Vasco

vasco-logo
Omdat Vasco een aantal niet te miskennen voordelen biedt ten opzichte van zijn concurrenten, kiest Geerts resoluut voor een Vasco ventilatiesystemen.
Afhankelijk van het type gebouw en de wensen op het gebied van comfort en energieprestaties zijn verschillende oplossingen mogelijk. Neem nu de C-units en D-units van VASCO, ze zijn verkrijgbaar met uiteenlopende capaciteiten en bedieningsmogelijkheden.

Bereken welk type ventilatie bij u past !

Op volgende website kan u het type ventilatie berekenen dat bij uw woning past.
Wij assisteren u graag met het invullen van de berekening !
Maak hiervoor een afspraak of spring even binnen.

Surf naar Vasco website: bereken uw type ventilatie