CV Ketel

Een CV-ketel is een installatie die voor warm water zorgt en hiermee de kamers verwarmt. De ketel verhit het water in het netwerk van buizen in de woning en met de circulatiepomp wordt het warme water rondgepompt. De verbrande gassen worden afgevoerd door een ventilatie systeem. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de warmtevoorziening. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd.

cv-ketel

Solo ketel

De solo-ketel word ook wel een conventionele ketel genoemd. Deze ketel verwarmt alleen het water voor de centrale verwarming. Voor verwarming én water uit de kraan of douche is een aparte boiler nodig of een combi-ketel. Solo betekent dus heel simpel gezegd: zonder warmwatervoorziening. Kies je voor de aanschaf en installatie van een solo-ketel dan heb je de keuze tussen de VR-ketel (Verbeterd Rendement) en de HR-ketel (Hoog Rendement). De keuze van de HR-ketel geniet uiteraard de voorkeur maar dit is niet altijd mogelijk. De plaatsing van deze ketel kan problemen geven omdat de luchtafvoer of schoorsteen niet geschikt is.

CV boiler

De inhoud van de aparte boiler of geiser bepaalt hoelang en hoeveel warm water er uit de kraan komt. Hoe lang het duurt voordat het water uit de kraan warm wordt, heeft te maken met de plaatsing van de boiler. Hoe verder de boiler (of combi-ketel) van de kraan af zit, hoe langer het duurt. Als dit (te) lang duurt, is een close-in boiler een uitkomst. Dit is een compacte elektrische boiler die je dicht bij een tappunt installeert. Bijvoorbeeld in een keuken om zo snel warm water te hebben. Zodra er warm water van de CV-ketel beschikbaar is, schakelt de boiler zichzelf uit. Het waterpeil in de boiler is altijd constant, het water raakt dus niet “op” zoals vaak wordt gezegd maar de boiler kan de warmwatervraag op dat moment alleen niet aan.

Geerts is uw erkende Cerga gasinstallateur. Wij verzorgen uw gashaard, alle leidingen en plaatsing van gasketels, zowel voor nieuwbouw als renovatie.