30 januari 2018

Project in de kijker: knappe cv-installatie met houthaarden/verwarmingssystemen

Cv-installatie; haarden en zon bieden de volledige totaalverwarming vloerverwarming en warm water van de woning

[row] [columns class=”medium-6″]   [/columns][columns class=”medium-6″]  [/columns] [/row]

 

De nieuwbouw woning is gevestigd te Kasterlee en de eigenaars verwarmen volledig op hout en met de zon.

Met een centraal buffervat wordt het koud en warm water aangestuurd, hiertussen wordt een resol sturing geplaatst om de gehele verwarming te regelen.

De haarden en zonnepanelen zorgen voor de input, het buffervat voor de uitput.

Op het platdak liggen 12 m² zonnepanelen (collectoren)

In de leefruimte staat een Tulikivi speksteenkachel met bakoven, waar ze dagelijks hun brood en gerechten in kunnen bereiden.

[row] [columns class=”medium-6″] [/columns][columns class=”medium-6″]  [/columns] [/row]

De kachel is voorzien van inox warmtewisselaars, doorheen de wisselaars stroomt koud water, waarna de opwarming gebeurt doorheen de rookkanalen.

Als we naar de leefkeuken/eetkamer gaan staat een prachtige houthaard van Hoxter, de Cv haard is voorzien van koperwarmtewisselaars waardoor de rookgastemperaturen zorgen voor het opwarmen van het koud water.

Met de automatisch luchtregeling Abra 6, stoken ze erg slim. U heeft geen omziens, enkel aanmaken.

 

Elektronische luchtaanvoer

Dit extra systeem verzekert u van een schone, zuinige houtverbranding, ook bij wisselende weers- en trekomstandigheden. Dit is een enorme troef voor de houtverbranding. U hoeft niet meer om te kijken naar uw haard, enkel aanmaken en uren later bijvullen indien gewenst.

Dit systeem registreert op elk moment de fase waarin het verbrandingsproces verkeert en regelt de aanvoer van verbrandingslucht overeenkomstig om de houtenergie zo efficiënt mogelijk vrij te stellen. Eens het vuur is gedoofd wordt de luchtaanvoerklep automatisch volledig gesloten.

Deze duurzame verwarmingssystemen zijn de toekomst van vandaag en morgen.
Een trend, vooral in nieuwbouw en renovatieprojecten, is de cv-haard. Met een paar uur stoken per dag produceert ze voldoende warm water voor verwarming en sanitair. Zo vermijdt men oververhitting van de woonkamer in goed geïsoleerde woningen en is er dikwijls geen nood aan een verwarmingsketel of warmtepomp. In de zomer wordt de behoefte aan sanitair warm water dan gedekt met zonnecollectoren en een buffervat.

Wenst u meer te weten over deze verwarmingssystemen, kom informeren in de toonzaal of schrijf u in voor openhuizendag en bekijk een totale cv-installatie verwarmingsystemen op 17 of 18 maart of volg een infossie op zondag 18 maart

Meer info over infosessies

De infosessie kan u combineren met een openhuizendag.

Heeft u interesse in een Tulikivi speksteen, volg de infosessie op zondag 11 maart over Tulikivi speksteen en leer alles kennen over de heerlijke stralingswarmte

Meer info over info Tulikivi