Easyflow luchtverdeling

Voor een optimaal geluidscomfort combineert u uw ventilatie-unit met een EasyFlow luchtkanalensysteem. Het EasyFlow systeem zorgt voor een geruisloos transport van de lucht doorheen de woning. Het EasyFlow systeem is van het instort type en beperkt tot een absoluut minimum aan onderdelen.

De onderdelen

Het plenum (A) is aangesloten aan de ventilatie-unit en verdeelt de lucht via de luchtkanalen (B) naar elke te ventileren ruimte. Aan het einde van de luchtkanalen zit een ventielaansluitstuk (C). In dit ventielaansluitstuk wordt het inregelventiel (D) met het luchtventiel (E) gemonteerd.

vasco-plenium

 Plenium
Het plenum heeft 6 aansluitingen waarmee men de luchtkanalen van het EasyFlow ventilatiesysteem kan verbinden. De hoofdaansluiting van Ø 180 mm is ontworpen als buismaat, hier past dus een hulpstuk van Ø 180 mm in. Met 3 flexibele montagelippen kan dit plenum gemakkelijk gemonteerd worden.

vaco-luchtkanaal

B. Luchtkanaal
Het luchtkanaal heeft een flexibel segment waarmee bochten kunnen gevormd worden. Eén uiteinde is voorzien van een rubberen dichting, het andere uiteinde heeft een zoekende rand waardoor twee luchtkanalen met elkaar luchtdicht verbonden worden. Het luchtkanaal wordt standaard geleverd met 2 montagebeugels. De afmetingen zijn 126 (B) x 60 (H) x 1150 (L) mm.

vasco-ventilatieaansluitstuk

C. Ventielaansluitstuk
Het ventielaansluitstuk is, net zoals het luchtkanaal, voorzien van een rubberen dichting die voor een luchtdichte verbinding zorgt met het luchtkanaal. Op het ventielaansluitstuk kan een aan- of afvoerventiel van Ø 125 mm worden aangesloten. Er zijn om de 0,5 cm groefjes aangebracht op het cilindrisch gedeelte. Deze groefjes dienen als markeringen. Afhankelijk van de dikte van de vloeropbouw kan het ventielaansluitstuk zonder moeite inkorten tot de gewenste lengte.

vasco-inregelventiel

D. Inregelventiel
Het inregelventiel wordt geplaatst in elke te ventileren ruimte van de woning. Het doet dienst als toe- of afvoerventiel, naargelang de aard van de ruimte (droog of nat) en regelt het luchtdebiet. Door een ingenieus ontwerp van het inregelventiel kan de stand van het ventiel via een schaalverdeling makkelijk afgelezen worden. Het inregelventiel bevat geluidsabsorberend materiaal waardoor ook het geluidscomfort in de woning verbetert. Het inregelen gebeurt door 2 schijven, waardoor traploos het luchtdebiet kan geregeld worden.

vasco-luchtventiel

E. Luchtventiel
Het luchtventiel bestaat in vier uitvoeringen. Een ronde en vierkante plafonduitvoering en een ronde en vierkante plafond- of wanduitvoering. Deze luchtventielen zijn exclusief ontworpen voor het inregelventiel van het EasyFlow luchtkanalensysteem en zorgen voor een ideale luchtstroming. De gebruiker kan de luchtventielen met een kwartslag draai gemakkelijk demonteren om deze te reinigen. Het inregelventiel blijft zo netjes in het plafond en wordt niet ontregeld.

vasco-verticale-bocht-90-graden

F. Verticale bocht 90°
De verticale bocht 90° is een specifiek hulpstuk bedoeld om een verticale bocht te voorzien in het EasyFlow luchtkanalensysteem. In combinatie met het ventielaansluitstuk kan er vlot een wandventiel aangesloten worden. De verticale bocht is voorzien van een rubberen dichting en wordt standaard geleverd met 1 montagebeugel. De afmetingen zijn 126 (B) x 60 (H) x 180 (D) x 574 (L) mm.