Hoxter inbouwhaarden op hout

Realisaties van Hoxter inbouwhaarden op hout zien?

Of download onze brochures

De Hoxter inbouwhaarden stralen stevigheid en duurzaamheid uit. Met maar liefst 5 jaar garantie op het mechanisme (3 jaar meer dan wettelijk vereist) en 2 jaar garantie op chamotte stenen en de ruit, is Hoxter zelfzeker van kwaliteit.

Enkele eigenschappen van Hoxter in de kijker

Dubbele beglazing

De dubbele beglazing voorkomt dat de temperatuur te hoog oploopt in de woonkamer. Een Hoxter CV haard is standaard voorzien van dubbele beglazing. Er is 2 jaar garantie op de ruit.

Gelakt met hoogste kwaliteit

Geen geur of rook tijdens het stoken, ook niet tijdens de eerste stookbeurt! Dankzij de gebruikte staalverf uit de kwaliteitsvolle Sentherm-reeks.  De lak is ook resistent tegen mechanische schade.

Eenvoudige bediening
Het vuur reageert onmiddellijk op de eenvoudige bediening vanwege de goed afgedichte verbrandingskamers. Het gebruik van luchttoevoerhendel is super intuïtief

Doordacht liftdeurmechanisme en stevig deurprofiel

Bij het openen van de haard wordt de liftdeur naar boven geschoven in het bovenste deel van de inbouwhaard en dus niet in de leefruimte. Dat alles in een soepele beweging In de eerste fase van de beweging wordt de deur losgemaakt van het haardlichaam, zodat de afdichting bij de daaropvolgende opwaartse beweging niet belast wordt (slijtage). De deur wordt vervolgens, enkele millimeters van het haardlichaam verwijderd, naar boven geschoven. De gesloten deur wordt onderaan door een veermechanisme met een kracht van 25 kg tegen het haardlichaam aan gedrukt. Op die manier is de verbrandingskamer helemaal afgedicht.

Het deurprofiel is zeer stevig en stabiel, duurzaam bij intens gebruik.

Bekleding van de verbrandingskamer
Hoxter biedt lichtgekleurde en donkere vuurvaste stenen aan, passend bij uw interieur. De stenen zijn duurzaam, kleurvast ook bij intensief gebruik en met 2 jaar garantie. De vuurvaste chamotte stenen worden zeer traag opgewarmd, bij temperaturen van meer dan 1000° en daarna zeer traag afgekoeld waardoor het vochtgehalte tot een minimum herleidt wordt.

Handig afneembaar handvat

Geen handvat in de weg op het mooie vlammenspel. Het handvat is makkelijk te koppelen onderaan de haard. Bovendien kan je deze hendel gebruiken op alle liftdeuren.

Onzichtbare kaders

Allemaal glas! Het kader ziet men niet bij Hoxter waardoor men een uitstekend zicht op het vuur heeft. Afdekkaders en opbouwkaders zorgen voor een grotere esthetiek nadat het toestel is ingebouwd.

Hoxter accumulatieringen

Deze ringen verhogen de warmteopslagcapaciteit en geven nog urenlang warmte af nadat het vuur is uitgedoofd. Hiermee bespaar je energie en geld om de ruimte achteraf terug op te warmen.

UKA draagconstructie en opbouwkader

De draagconstructie wordt aan de achterzijde gemonteerd; een koud oppervlak waardoor de constructie stabiel is voor extreme hitte. Dit resulteert ook in een eenvoudige opbouw, ruimte- en kostenbesparingen voor de verdere afwerking.

Bijvullen langs de achterzijde

Geen vuile ruiten meer na het bijvullen van hout. De achterste deur is vooraan onzichtbaar waardoor je enkel zicht hebt op de vlammen. Deze deur staat meestal in de gang of technische ruimte.

Zelfreinigende schone ruiten

Een schone ruit is belangrijk, en dat weet ook Hoxter-producten.
Het toevoersysteem van de verbrandingslucht is zo geconstrueerd dat alle lucht die naar de verbrandingskamer wordt toegevoerd, langs de ruit stroomt. Door deze luchtstroom ontstaat een dynamische bescherming die ervoor zorgt dat roet en stof teruggevoerd worden naar de verbrandingsruimte. Dankzij deze zelfreiniging blijft de ruit schoon en wordt de periode tussen twee onderhoudsbeurten langer. De netheid wordt ook sterk beïnvloed door de vochtigheid van het verbrande hout, de trek van de schoorsteen en de regeling van de luchttoevoer.

S-line compacte modellen

Voor een vakman is er waarschijnlijk niets leuker dan volledig aan
de wensen van de klant te kunnen voldoen. Vaak wordt echter
aan de wens van de klant naar esthetiek en veel zicht op vuur
voldaan met als gevolg een te hoog vermogen. De modellen van
de S-serie bieden hier de ideale oplossing! Dankzij hun compacte
inbouw maten en toch royale afmetingen van het glas krijgt
de klant een mooi groot vuurbeeld. De beperkte inbouwmaten
zorgen voor een compacte ombouw met lager vermogen. Dankzij
de onberispelijke technologie en nauwkeurige afwerking is
tegelijkertijd een duurzame functionaliteit gegarandeerd.

Elektronische luchtaanvoer

Dit extra systeem verzekert u van een schone, zuinige houtverbranding, ook bij wisselende weers- en trekomstandigheden. Dit is een enorme troef voor de houtverbranding. U hoeft niet meer om te kijken naar uw haard, enkel aanmaken en uren later bijvullen indien gewenst.

Dit systeem registreert op elk moment de fase waarin het verbrandingsproces verkeert en regelt de aanvoer van verbrandingslucht overeenkomstig om de houtenergie zo efficiënt mogelijk vrij te stellen. Eens het vuur is gedoofd wordt de luchtaanvoerklep automatisch volledig gesloten.

Hoxter CV-Inbouwhaard

Hoxter staat beter bekend als ontwikkelaar van cv-inbouwhaarden.
Een Hoxter cv-inbouwhaard is als een cv-ketel in je woonkamer die ook de andere ruimten en het sanitaire water verwarmt.
U kan dus zoveel meer doen met houtenergie waardoor uw brandstofkosten minimaal worden.

De eigenschappen van Hoxter tov andere haarden:

  •  Een toprendement van 80 tot 89 %.
  • Duurzaamheid met  5 jaar fabrieksgarantie op het mechanisme
  • 2 jaar garantie op de ruit en vuurvaste stenen
  •  Uitgebreid gamma waaronder accumulatiehaarden en hoekhaarden met dubbele beglazing.
  •  Optimale verhoudingen in functie van directe of indirecte verwarming.
  • Zeer concurrentiële prijzen.

Wil u meer weten over Hoxter cv haarden ontdek dit op de pagina Hoxter-cv

Website: www.hoxter.eu

Nieuwsberichten over Hoxter