Hoxter CV

Cv haard Hoxter

Cv haarden zijn zeer interessant wegens hun directe warmteafgifte en het zicht op de vlammen en tegelijkertijd geven ze een efficiënte indirecte warmteoverdracht naar het water. Hierdoor wordt de ruimte niet oververhit en het hele huis wordt voorzien van warm water. Dit kan voor de verwarming of de sanitaire installatie. Cv haarden in combinatie met een buffervat zijn het meest efficiënt voor warmteopslag.

Alle Hoxter CV-haarden bieden uiteraard ook alle andere voordelen die het hele Hoxter gamma typeren, zoals ondermeer de uitstekende verbrandingskwaliteit, de hoge duurzaamheid, de eenvoud in gebruik, de optie automatische luchtsturing, enz. Ontdek al deze opsomming op de Hoxter inbouwhaarden op hout pagina.

Een cv-haard van Hoxter ( “W” modellen) kan ingezet worden als bij- of hoofdverwarming, waarbij een belangrijke besparing op de verwarmingskosten kan gerealiseerd worden.

De eigenschappen van Hoxter cv-haarden

Effectieve energie doorgave naar water

Een hoog percentage van de geproduceerde warmte wordt effectief op het water overgedragen. Dit percentage varieert modelafhankelijk van 58% tot zelfs 80%. Dit vooral omdat de warmtewisselaar niet gewoon bovenin het vuur hangt, maar een integraal deel uitmaakt van de hele inbouwhaard.

Standaard dubbelglas

Alle cv-haarden van Hoxter zijn uitgerust met draai- of liftdeuren in dubbel glas, zelfs de hoekmodellen. Hierdoor verlaagt de uitstraling via het glasraam met ongeveer een derde, wat de warmteoverdracht naar het water ten goede komt, alsook het glasraam extra schoon houdt en de kwaliteit van de verbranding verbetert.

Drukbestendigheid tot 50 ton per m2

De drukbestendigheid van elke Hoxter warmtewisselaar is getest bij een druk van maar liefst 50Ton per m2. Deze testen hebben ook geleid tot een constructie die extra stevig is op de plaatsen die de grootste druk ontvangen.

Beperkt stoken, veel warmte

Een Hoxter cv-haard kan veel warmte produceren met een beperkt aantal uren stoken. Voor woningen die bijzonder veel warmte verbruiken biedt Hoxter ook extra krachtige toestellen aan (de zogenaamde “+” modellen). Een Hoxter cv-haard kan ook water van hoge temperatuur leveren (vergelijkbaar met een gewone cv-ketel) en is daardoor ook geschikt voor het verwarmen van gewone radiatoren en convectoren.

Noodkoelsysteem als beveiliging

Een Hoxter cv-haard is uiteraard maximaal beveiligd tegen oververhitting. Een noodkoelsysteem is aanwezig aan de achterzijde van elke Hoxter cv-haard (de rood gekleurde buizen op de tekening). Het treedt volautomatisch in werking wanneer de watertemperatuur een bepaald maximum overschrijdt en koelt het water in een mum van tijd af. Daarnaast kan er ook steeds een overdrukventiel en een uitzettingsvat geïnstalleerd worden.

Aansluitbaar op verwarmingssystemen

Een Hoxter cv-haard is absoluut compatibel met alle verwarmingssystemen en perfect combineerbaar met zonnepanelen, warmtepompen en bestaande cv-ketels. Essentiëel is de verbinding met een buffervat, voorzien van de nodige beveiligingen, pompen en temperatuurvoelers. Hoxter biedt daartoe zowel eigen toebehoren aan, alsook knowhow inzake het gebruik in combinatie met de producten van andere leveranciers.

Website: www.hoxter.eu

Nieuwsberichten over Hoxter

Nieuwsberichten over hout stoken